🫂”Η ΜΑΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ”🫂

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Τομέα και Κοινοτήτων, Θόδωρο Παπαδόπουλο και την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας, Κατερίνα Μαρκάκη, παρακολούθησε το βράδυ του Σαββάτου 18 Ιουνίου 2022 την ομιλία του γνωστού Δημοσιογράφου – Λαογράφου, Μάκη Καρασαββίδη, με τίτλο “Η μάνα της προσφυγιάς”.

Επρόκειτο για την πρώτη εκδήλωση των Ελευθερίων 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Καπνομάγαζο του Αμυγδαλεώνα, παρουσία του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ, Γιάννη Πασχαλίδη, του Προέδρου της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα, Δημήτρη Πουραϊτίδη και εκπροσώπων των προσφυγικών πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Καβάλας.

Η ομιλία του κ. Καρασαββίδη περιελάμβανε συγκλονιστικές αναφορές – μαρτυρίες για την Προσφυγομάνα, την προβολή εικόνων σε γιγαντοοθόνη και την παρουσίαση δύο ποιημάτων για τη Μάνα της Προσφυγιάς του Βασίλη Βεργόπουλου, από τον Κώστα Σιδηρόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του ο κ. Μουριάδης αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των φετινών εκδηλώσεων των Ελευθερίων, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο θα τιμηθεί από τον Δήμο Καβάλας, εκτός από την απελευθέρωση της πόλης τον Ιούνιο του 1913, και η επέτειος των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Προηγούμενο άρθροΦιλικός αγώνας παλαιμάχων Ορφέα και Άρη για φιλανθρωπικό σκοπό
Επόμενο άρθροΝέα πρόκληση από Ερντογάν: Ετοιμάζει… φάκελο κατά της Ελλάδας για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ