Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας αποφάσισε την απ` ευθείας ανάθεση για την προμήθεια ενός συστήματος για την ελεγχόμενη στάθμευση. Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Μιχαηλίδης επεσήμανε ότι προχώρησαν στην απόφαση αυτή για να επιταχύνουν την εξέλιξη των διαδικασιών.

Ο κ. Μιχαϊλίδης ανέφερε ότι “Έγινε μια αναμόρφωση και βάλαμε δύο θέματα. Το ένα αφορούσε την ελεγχόμενη στάθμευση. Θα προκηρύξουμε ένα διαγωνισμό για την ηλεκτρονική στάθμευση και την προμήθεια ενός ηλεκτρονικού συστήματος

Ξεκινάμε βήμα βήμα να πάρουμε ένα λογισμικό και να το παραμετροποιήσουμε για τα δεδομένα της Καβάλας, Πιστεύω ότι μέσα στο 2021 θα τελειώσουμε με αυτή την παράμετρο. Αποφασίσαμε να μην έχουμε ανάδοχο και θα το κάνουμε αυτό το έργο μόνοι μας, ως Δήμος πια

Το δεύτερο έργο που θεωρώ πολύ σημαντικό και καινοτόμο, θα δούμε την προμήθεια ενός συστήματος για παροχή ασφαλής και ποιητικής τηλεργασίας.

Έχει έρθει το θέμα αυτό στην επιφάνεια λόγω πανδημίας ενώ το νομοθετικό πλαίσιο της τηλεργασίας έχει εμφανισθεί και θα ψηφισθεί. Η τηλεργασία θα είναι το μέλλον και θα παρέχει τη δυνατότητα σε κάποιους υπαλλήλους να δουλεύουν με τηλεργασία».

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Και πρόσθεσε πως «Άρα θέλουμε ένα ασφαλές και αποδοτικό περιβάλλον και για αυτή την περίπτωση. Η τηλεργασία έχει οφέλη και για την ποιότητα ζωής των υπαλλήλων. Τους εξασφαλίζει ευελιξία, ενώ δίδει και έμμεσες λύσεις σε θέματα ακόμη και στο κυκλοφοριακό. Επίσης νομίζω και έμμεσα μας βοηθά και υπάλληλοι που κάνουν πολλά χιλιόμετρα σε κάθε μέρα και ίσως σκεφτούν να μετακινηθούν και να αλλάξου υπηρεσία τώρα δεν θα έχουν θέμα με την τηλεργασία.

Γιατί υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν έχουν θέμα με την συνεργασία με το Δήμο Καβάλας έχουν όμως θέμα με πρακτικής φύσεως προβλήματα Οπότε αυτοί έχουν στο μυαλό τους μια μετακίνηση, κάτι όμως που μπορεί να αποτραπεί αν τελικά τους δώσουμε τη δυνατότητα να εργασθούν με τηλεργασία».

Προηγούμενο άρθροΣε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνομιλία Μητσοτάκη – Μπάιντεν
Επόμενο άρθρο«Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δείχνει να απαξιώνει αρκετά το ρόλο της Δημωφέλεια», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος, Σωτήρης Παπαδόπουλος