Εκτός Πρίνου τίθενται από σήμερα 24 εργαζόμενοι που προέβησαν σε σειρά παραπτωμάτων, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια εργαζομένων, περιβάλλοντος και εγκαταστάσεων στη διάρκεια της κατάληψης του εργοστασίου και της αστυνομικής επέμβασης η οποία οδήγησε στην αποκατάσταση της νομιμότητας στις εγκαταστάσεις.

Στην 13χρονη παρουσία της στον Πρίνο, η Energean ουδέποτε είχε προβεί στην απόλυση εργαζομένου, ακόμη και στις πιο δύσκολες οικονομικά συγκυρίες, όπως αυτή στις αρχές του 2020, όταν η πανδημία COVID-19 έπληττε καίρια την οικονομική δραστηριότητα και την βιομηχανία υδρογονανθράκων και οδηγούσε τις τιμές σε κατάρρευση και πάνω από 500.000 εργαζόμενους στον κλάδο διεθνώς στην ανεργία.

Ωστόσο, ερχόμαστε σε αυτήν την δύσκολη θέση, μετά τα όσα αδιανόητα ζήσαμε τους προηγούμενους μήνες:
-Την κατάληψη των εγκαταστάσεων
-Την παραβίαση εντολών της διοίκησης και τον αποκλεισμό της από τις εγκαταστάσεις
-Τα διαδοχικά πειθαρχικά παραπτώματα που έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων μας
-Τους τραμπουκισμούς και τα επεισόδια σε βάρος συναδέλφων
-Το ασύλληπτο στήσιμο μηχανισμού εκτόξευσης υδρόθειου που θα μπορούσε να είχε στοιχίσει σε ανθρώπινες ζωές.

Όλες αυτές οι παραβατικές συμπεριφορές έχουν καταγραφεί και όλα τα στοιχεία αξιολογούνται από τη διοίκηση, προκειμένου να καταλογιστούν ευθύνες και να υπάρξουν περαιτέρω κυρώσεις όπου χρειάζεται. Πρέπει να είναι σαφές σε όλους ότι οι κανόνες ασφαλείας, οι κανόνες λειτουργίας και η αποδοχή των εντολών της νόμιμης διοίκησης του Πρίνου πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα από όλους, ανεξαρτήτως της θέσης τους ή της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας.

Στον Πρίνο δεν μπορούν να έχουν θέση όσοι παρανομούν, παραβιάζουν τους κανόνες λειτουργίας, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων και συστηματικά εκφοβίζουν ή προπηλακίζουν συναδέλφους τους.
Ήδη η Energean προχώρησε στην πρόσληψη των 4 νέων εργαζομένων την οποία εντελώς παράνομα είχαν μπλοκάρει οι καταληψίες του εργοστασίου καθώς και σε μία ακόμη στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, της Ασφάλειας και του Περιβάλλοντος. Παράλληλα, η εταιρεία δρομολογεί προσλήψεις για την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται από τις αποχωρήσεις και οι οποίες είναι απαραίτητες στο νέο κεφάλαιο της ιστορίας του Πρίνου.

Ένα κεφάλαιο που θα ανοίξει με την επανέναρξη της λειτουργίας μέσα σε απόλυτα ασφαλείς συνθήκες λειτουργίας το συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα και την επανεκκίνηση των επενδύσεων με πρώτη χρονικά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του κοιτάσματος Έψιλον.

Επιστροφή στη δουλειά, χωρίς να αλλάζουν οι όροι εργασίας
Σε αυτό το νέο κεφάλαιο, η Energean θέλει κοντά της όλους τους εργαζόμενους που θέλουν να δουλέψουν με βάση τη νομιμότητα, τους κανόνες λειτουργίας και ασφάλειας, με σεβασμό απέναντι σε όλους τους συναδέλφους τους προς όφελος των ιδίων, των οικογενειών τους και των τοπικών κοινωνιών του νομού Καβάλας.

Η εταιρεία καλεί όλους τους εργαζόμενους που εξακολουθούν να βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας να επανέλθουν άμεσα στη δουλειά τους χωρίς καμία μεταβολή των συνθηκών εργασίας που είχαν ως τώρα.
Αντί για αδικαιολογήτως απόντες, να είναι παρόντες όλοι όσοι θέλουν να δουλέψουν για το σήμερα και το αύριο του Πρίνου, μέσα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, νομιμότητας, σεβασμού και συναδελφικής αλληλεγγύης.

Προηγούμενο άρθροΑπάντηση του Δημάρχου Θάσου σε δημοσίευμα για την λειτουργία των Συλλόγων της Θάσου υπό τις παρούσες υγειονομικές συνθήκες της COVID 19
Επόμενο άρθροΔωρεά στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Καβάλας