Προβληματισμό προκαλεί στο Επιμελητήριο και στον Δήμο Καβάλας το γεγονός ότι η πρότασή τους για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου έχει λάβει χαμηλή βαθμολογία από το υπουργείο Εσωτερικών και Ανάπτυξης, όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «όχι μόνο μας προβληματίζει αλλά μας εκπλήσσει το γεγονός. Πριν μερικές μέρες έγινε γνωστό ότι η πρόταση έχει περάσει θετικά και είναι στην τελική φάση αξιολόγησης. Και ξαφνικά το μεσημέρι της Παρασκευής αναρτάται ένας πίνακας με τις βαθμολογίες των ενταγμένων έργων όπου εκεί παρουσιάζεται ότι η πρόταση του Δήμου Καβάλας και του Επιμελητηρίου είναι σαν να μην έχει αξιολογηθεί. Από τη Δευτέρα που κάναμε την αναζήτηση για τα αίτια αυτής της απόρριψης σε πρώτη φάση, γιατί υπάρχει και η διαδικασία της ένστασης, μας έστειλαν αναλυτικά τη βαθμολογία. Με αυτήν είναι ενταγμένη, όμως κάποιοι για δικούς τους λόγους, ενώ θα μπορούσαν να ρωτήσουν το Επιμελητήριο και το δήμο Καβάλας ότι το Επιμελητήριο έχει διαχειριστική επάρκεια, η πρόταση κόβεται λέγοντας τη μη τεκμηριωμένη αιτίαση ότι το Επιμελητήριο Καβάλας δεν πληροί την προϋπόθεση της τεχνικής επάρκειας για την υλοποίηση του έργου. Το ερώτημα είναι ότι ενώ εμείς τους καταθέσαμε τα χαρτιά και το Επιμελητήριο Καβάλας είναι από τα πρώτα που έχει πάρει πιστοποιητικό επάρκειας για την υλοποίηση έργων, εδώ και χρόνια έχει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφοριών, η μοναδική αντένα στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη και χρηματοδοτείται αυτόματα από τις Βρυξέλλες, διαχειριζόμαστε διασυνοριακά και διακρατικά προγράμματα ΕΣΠΑ, είμαστε στον ενδιάμεσο φορέα που διαχειρίζεται τα προγράμματα ΕΣΠΑ- συμμετέχουμε με 10%- και έρχεται κάποιος κύριος ή κάποια κυρία από το υπουργείο που κάλλιστα θα μπορούσε να επικοινωνήσει με οποιοδήποτε τρόπο αν έχει μία απορία. Βλέπουμε όμως ότι ξαφνικά ανακοινώνονται αυτά τα αποτελέσματα και μάλιστα παραμονές τοπικών εκλογών. Και να βλέπουμε μέσα και το περίεργο εμπορικοί σύλλογοι άλλων περιοχών να θεωρούνται ότι έχουν διαχειριστική και τεχνική επάρκεια και δεν έχει το Επιμελητήριο Καβάλας, ένα από τα μεγαλύτερα Επιμελητήρια της χώρας».

ΕΝΣΤΑΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «Δεν θα το αφήσουμε έτσι. Έχουμε τη δυνατότητα, μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, της ένστασης την οποία αυτήν τη στιγμή μαζί με το Δήμο Καβάλας. Έχουμε κάνει μία πολύ σωστά τεκμηριωμένη πρόταση που έχει όφελος για τις επιχειρήσεις του κέντρου της πόλης της Καβάλας και κυρίως περίπου 100 επιχειρήσεων που είναι στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Και αν κάποιοι θέλουν να αποκλείσουν το δήμο Καβάλας και το Επιμελητήριο κι αν δεν μας τεκμηριώσουν σωστά αυτό το σκεπτικό –εμείς το θεωρούμε σαθρό και τονίζω ότι κάτι άλλο υποκρύπτει- τότε θα έχουμε πολλά πράγματα να πούμε στη συνέχεια. Εκτιμώ ότι το υπουργείο θα διορθώσει το λάθος του και ότι η πρότασή μας δεν θα πέσει στη γραφειοκρατία και σε κάποια άλλα θέματα για τα οποία θα βρουν ενάντια όλη την πόλη της Καβάλας. Αυτοί που έχουν πρόβλημα μαζί μας, την απάντησή τους θα την πάρουν σύντομα».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΤριήμερη απεργία των γιατρών για τις περικοπές που επέβαλλε η κυβέρνηση στα ιατρικά εργαστήρια
Επόμενο άρθροΑυξήθηκαν σε έξι τα καθημερινά δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου- Ικανοποιητική η κίνηση με το υδροπτέρυγο