Εκτεταμένη διανομή τροφίμων θα πραγματοποιήσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καβάλας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Λεωνίδα Παππά σκοπεύουν να αυξήσουν τα κοινωνικά κριτήρια.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «σκοπεύουμε να κάνουμε μια εκτεταμένη διανομή τροφίμων πριν τα Χριστούγεννα, περίπου αρχές με μέσα Δεκεμβρίου. Κρίναμε σκόπιμο από την πρώτη στιγμή να επικαιροποιήσουμε τα εισοδηματικά στοιχεία των δικαιούχων. Έχουμε ήδη ζητήσει στοιχεία από τους δικαιούχους και ένα 10% από αυτούς δεν θα είναι πλέον, καθώς έχουν δουλειά και εισόδημα. Εκδώσαμε δελτίο Τύπου για όλους τους άλλους ενδιαφερόμενους, να φέρουν τα δικαιολογητικά και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν και να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα των διανομών.

Στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο θα έρθει προς ψήφιση θέμα τροποποίησης του κανονισμού. Έχουμε αποφασίσει να αυξήσουμε λίγο τα εισοδηματικά κριτήρια, κυρίως για μεμονωμένα άτομα και για όλες τις κατηγορίες. Και να δώσουμε μια μεγαλύτερη αύξηση στα επιτρεπόμενα εισοδήματα που έχουν άτομα με αναπηρίες από 67% και άνω. Επιδιώκουμε να έχουμε περισσότερους δικαιούχους. Μέχρι σήμερα ήταν γύρω στους 130, υπάρχει η δυνατότητα να τους αυξήσουμε ιδίως για το προσεχές χρονικό διάστημα που υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες».

ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΠΛΗΓΕΣ

Συνέχισε λέγοντας ότι «τον κορωνοϊό με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αργά ή λίγο αργότερα θα τον αντιμετωπίσουμε. Η επιστήμη θα τον νικήσει. Αλλά τα προβλήματα που θα αφήσει η πανδημία στην κοινωνία και την πανδημία δεν θα λυθούν εύκολα. Η ελληνική κοινωνία προέρχεται από μία μεγάλη οικονομική κρίση, προσπαθούμε με αισιοδοξία να αντιμετωπίσει το μέλλον και ξαφνικά ήρθε αντιμέτωπη με την πανδημία. Δεν θα είναι εύκολη η κατάσταση τας επόμενα 2-3 χρόνια. Αν ξεμπερδέψουμε γρήγορα με τον κορωνοϊό θα βρούμε σιγά- σιγά τα πατήματά μας. Θεωρώ ότι στο μεταξύ θα αυξηθεί η ανεργία, η ύφεση θα είναι μεγαλύτερη από το 10% και δεν ξέρω πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό το πράγμα. Η επόμενη διετία- τριετία θα είναι δύσκολη. Δεν είμαι ειδικός στο να κάνω αναλύσεις αλλά βλέπουμε επιχειρήσεις να κλείνουν, τα έξοδα τρέχουν, εργαζόμενοι έχασαν τις δουλειές τους. Χάσαμε τεράστιο κομμάτι του ΑΕΠ από τον τουρισμό. Δεν ξέρω πώς θα αναπληρωθούν αυτά τα κενά. Θα χρειαστεί χρόνος».

Προηγούμενο άρθρο«Για 15-20 μέρες θα έχουμε αρκετή πίεση στα νοσοκομεία, τουλάχιστον στη βόρεια Ελλάδα», δήλωσε ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, Βαγγέλης Καμπουρίδης
Επόμενο άρθροΗλ. Δαστερίδης: «Ειδικοί χώροι ταφής στα κοιμητήρια Αλεξανδρούπολης για θύματα του κορωνοϊού»