395252-1024x576

Εκδήλωση με θέμα ο ρόλος της Ελληνίδας στην εξέλιξη της μαγειρικής τέχνης από την αυγή της ελληνικής ιστορίας παρουσιάστηκε από το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας το βράδυ της Τετάρτης.

Συνταγές της παράδοσής μας είχαν την ευκαιρία να γευτούν από κοντά οι φίλες και φίλοι του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση του ΛΕΚ το βράδυ της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Βαλκανικής Λαογραφίας. Μία εκδήλωση εμπνευσμένη από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ιστορικού σωματείου της πόλης μας κ. Ιωσηφίνα Σεχλίδου η οποία έκανε και την παρουσίαση των εδεσμάτων που δοκίμασαν στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι. Το θέμα της ομιλίας «Ο ρόλος της Ελληνίδας στην εξέλιξη της μαγειρικής Τέχνης από την αυγή της Ελληνικής Ιστορίας».

Μια βραδιά εμπνευσμένη από την παραδοσιακή κουζίνα. Συνταγές που μεταλαμπαδεύτηκαν από γενιά σε γενιά, που λατρεύτηκαν από μικρούς και μεγάλους, μαζί με την ιστορία της καθεμιάς, αναλύθηκαν με τη δέουσα προσοχή από την κυρία Σεχλίδου. Οι καλεσμένοι έμειναν κατενθουσιασμένοι ενώ ανάλογες εκδηλώσεις θα υπάρξουν και στο μέλλον για να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα που τόσα πολλά έχει να μας προσφέρει.

 

Προηγούμενο άρθροΤίτλοι τέλους χθες για το χειμερινό δεκαήμερο των εκπτώσεων -Video
Επόμενο άρθροΡεκόρ φορολογικών βαρών φέτος στην Ελλάδα λέει η Κομισιόν