Πριν από λίγους μήνες δημιουργήθηκε στην Καβάλα ο σύλλογος αποφοίτων – φοιτησάντων – εκπαιδευτικών του πρώην Γυμνασίου Αρρένων και νυν 1ου Γυμνασίου. Ο σύλλογος την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου και παρά την κακοκαιρία έκοψε τη βασιλόπιτά του στο συγκεκριμένο σχολικό κτήριο. Ταυτόχρονα τελέσθηκε αγιασμός για την ίδρυση του συλλόγου και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Παρουσιάστηκαν οι σκοποί και οι δράσεις του συλλόγου ενώ εγγράφηκαν και νέα μέλη.

Αν ο καιρός ήταν καλύτερος τότε σίγουρα και η προσέλευση θα ήταν μεγαλύτερη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πρώην εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν στο Γυμνάσιο Αρρένων και νυν 1ο Γυμνάσιο Καβάλας, απόφοιτοι του σχολείου πριν από αρκετές δεκαετίες. Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου φρόντισαν να τους καλωσορίσουν με ένα βίντεο όπου περιλαμβάνονταν φωτογραφίες από την ιστορία του σχολείου. Παρουσιάστηκαν φωτογραφίες της εποχής και κατάλογος αποφοίτων του πρώην Γυμνασίου Αρρένων.

Εντύπωση προκάλεσε η αυξημένη προσέλευση και η συμμετοχή στην εκδήλωση πολιτικών προσώπων και γενικότερα αιρετών. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι υποψήφιοι των προσεχών εκλογών ήταν περισσότεροι, ή τουλάχιστον ισάριθμοι με τους παρόντες απόφοιτους του πρώην Γυμνασίου Αρρένων.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Τάκης Εμμανουηλίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου, ο πρώην βουλευτής Γιώργος Καλαντζής, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο πρώην δήμαρχος και υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ Κωστής Σιμιτσής. Ήταν επίσης ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Πετρόπουλος, ενώ τους γονείς και κηδεμόνες του 1ου Γυμνασίου εκπροσώπησε ο Γιάννης Κελγιώγης.

Όσοι είχαν την ιδέα ίδρυσης του συγκεκριμένου συλλόγου διακρίνονται για την όρεξη και το μεράκι τους. Έτσι είναι βέβαιο ότι ο σύλλογος αποφοίτων – φοιτησάντων – εκπαιδευτικών του πρώην Γυμνασίου Αρρένων και νυν 1ου Γυμνασίου θα μας απασχολήσει για ευχάριστους λόγους πολλές φορές στο μέλλον.

Προηγούμενο άρθρο“Φωτιά” στα καύσιμα – Πανάκριβα πληρώνουν οι Έλληνες αμόλυβδη και πετρέλαιο θέρμανσης
Επόμενο άρθροΠληρωμή συντάξεων Φεβρουαρίου 2019: Πότε πάνε… ταμείο οι συνταξιούχοι