Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Αντωνιάδης επισκέφθηκε τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιάννη Καραμανλή και τον ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου τους. Ο κ. Αντωνιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτή την επαφή που είχαν.

Αρχικά δήλωσε ότι «έχουμε την εμπειρία του πρώτου lock down με την Αντιπεριφέρεια Καβάλας να έχει επικοινωνία με όλους τους φορείς, κάνοντας τηλεδιάσκεψη κάθε πρωί για να έχουμε άμεση επαφή και ενημέρωση απ’ όλους τους αρμόδιους. Αυτό θα εφαρμόσουμε και τώρα από τη Δευτέρα. Θα υπάρξει μια ειδική πλατφόρμα για να έχουμε μια συνολική εικόνας του τι γίνεται στην Π.Ε. Καβάλας.

Υπάρχει η εμπειρία, ο κόσμος στην Καβάλα συμμορφώνεται στα μέτρα, όλοι έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης. Ο ιός είναι εδώ και χρειάζεται υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης και τηρούμε τα πρωτόκολλα που ορίζει ο νόμος. Αν κάνουμε αυτά τα δύο, σύντομα θα βγούμε νικητές και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Προέχει φυσικά η δημόσια υγεία και θέλει ιδιαίτερη προσοχή».

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΗΡΙΩΝ

Για την επίσκεψή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας είπε ότι «η Περιφέρεια ΑΜΘ χρηματοδοτεί με 46 εκ ευρώ τη γενική αναβάθμιση διάφορων δημοσίων κτηρίων. Αισθάνομαι υπερήφανος διότι σαν Π.Ε. Καβάλας πήραμε τη μερίδα του λέοντος από αυτό το ποσό. Μόνο για το κολυμβητήριο θα δαπανηθεί το ποσό του 1.862.000 ευρώ. Στην Α.Δ. Καβάλας πήγα την Πέμπτη για να ενημερώσω τον αστυνομικό διευθυντή για την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών για να γίνει η εξωτερική θερμομόνωση του κτηρίου, η αλλαγή των κουφωμάτων, των ηλεκτρολογικών σχεδίων και άλλων εργασιών που χρίζουν άμεσης ανάγκης. Πρέπει να δημιουργήσουμε το ανάλογο περιβάλλον.

Έχουμε την ενεργειακή αναβάθμιση του ΟΑΕΔ, με 3 εκ ευρώ, και άλλες χρηματοδοτήσεις στο Δήμο Παγγαίου με προϋπολογισμό επίσης 3 εκ ευρώ, την αναβάθμιση κτηρίων της Χρυσούπολης με 2,5 εκ ευρώ και το δημοτικό σχολείο του Λιμένα στη Θάσο. Η καλή μας σχέση με τον περιφερειάρχη φέρνει πολύ καλές χρηματοδοτήσεις στην Καβάλα. Την προηγούμενη περίοδο υπήρχε μια κόντρα με τον τέως Αντιπεριφερειάρχη και είναι λογικό αυτό να έχει επιπτώσεις».

Σχολίασε επίσης ότι «η αντιπολίτευση δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ότι ο ρόλος της είναι άλλος. Ο ρόλος της είναι να ασκεί καλοπροαίρετη κριτική, να κάνει παρεμβάσεις, να συζητάει και να δίνει λύσεις, με τη βοήθεια της διοίκησης, σε μεγάλα θέματα».

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Πρόσθεσε ότι «είχαμε τη μεγάλη εξαγγελία που αφορά και το νοσοκομείο Καβάλας. Η περιφέρεια το χρηματοδοτεί με 2.315.000 ευρώ που αφορά την προμήθεια κλινών ΜΕΘ, αναπνευστήρων, συστημάτων μοριακής ανάλυσης κλπ. Για την περιφέρεια προέχει η δημόσια υγεία και η Π.Ε. Καβάλας έχει ως άμεση προτεραιότητα να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το νοσοκομείο μας».

Προηγούμενο άρθροLockdown: Σε αυτές τις παραβάσεις θα κόβεται το πρόστιμο των 300 ευρώ
Επόμενο άρθροΠεριφερειακή σύνθεση: Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα..