%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b1%ce%af%ce%bf%cf%85-1

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου ο προϋπολογισμός του 2017, στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 21.890.000 ευρώ και πήρε «ψήφο εμπιστοσύνης»  από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας με εξαίρεση τον δημοτικό σύμβουλο Τάσο Ορφανίδη.

Σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και συναινετική συζήτηση, αναλύθηκαν τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου. Η διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας, Σήλια Ζαχοπούλου, παρουσίασε αναλυτικά τα στοιχεία εσόδων και δαπανών και απάντησε σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων.

Ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, κατά τη εισήγησή του, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο  τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η διοίκηση μέσα από χρηστή δημοσιονομική διαχείριση και υπευθυνότητα έχει συμμαζέψει τα οικονομικά του Δήμου και τον έχει καταστήσει βιώσιμο με σταθερές βάσεις.
«Στόχος μας να γίνει ο Δήμος Παγγαίου ένας από τους πιο ισχυρούς Δήμους στη χώρα, αξιοποιώντας όλα τα πλεονεκτήματα που έχει ο Δήμος», τόνισε.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Θεόδωρος Μπόνος, ψήφισε τον προϋπολογισμό με την παρατήρηση, οι προσαρμογές να κατευθυνθούν στην κοινωνική πολιτική.

Όχι στον προϋπολογισμό είπε ο δημοτικός σύμβουλος, Τάσος Ορφανίδης, τονίζοντας ότι δεν έχει κοινωνικό χαρακτήρα, ενώ θα έπρεπε, είπε, να υπάρχουν περισσότερες παρεμβάσεις στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα.

Να σημειωθεί ότι από την συνεδρίαση απουσίαζε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Βασίλης Ξουλόγης.

Παράλληλα με τον προϋπολογισμό, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε το Πλαίσιο Δράσης οικονομικού έτους 2017 του Δήμου Παγγαίου.

Αμέσως μετά ακολούθησε τακτική συνεδρίαση, στην οποία ο Θεόδωρος Μπόνος, διάβασε, αφού νωρίτερα είχε ενημερώσει τον δήμαρχο Παγγαίου, επιστολή καταγγελία που είχε λάβει με κούριερ  για την κατάσταση των Αμμολόφων και στα προβλήματα που διαχρονικά υπάρχουν στην περιοχή και ειδικότερα των αναψυκτηρίων. Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Εισαγγελέα Καβάλας, στον Αντιπεριφερειάρχη, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, στον Αστυνομικό Διευθυντή, στα δημόσια κτήματα, στην αρχαιολογία, αλλά και στους δημοτικούς συμβούλους Βασίλη Ξουλόγη και Θόδωρο Μπόνο.

Όποιος συνέταξε την συγκεκριμένη επιστολή ζητά για λογαριασμό των επαγγελματιών και των εργαζόμενων στους Αμμόλοφους, άμεση οριστική λύση στο πρόβλημα. Στο κείμενο επιρρίπτονται ευθύνες σε όλους τους προηγούμενους δημάρχους, που χειρίστηκαν το θέμα, αλλά και στον σημερινό δήμαρχο.

Επιστολή που αν και απευθύνεται στο Δήμο Παγγαίου, δεν την έχει λάβει η διοίκηση του Δήμου , τόνισε ο δήμαρχος κ. Αναστασιάδης.

Προηγούμενο άρθροΕξαρθρώθηκε σπείρα εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβε αυτοκίνητα
Επόμενο άρθροΘανατηφόρο τροχαίο στην Καβάλα