Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Καβάλας από την Οικονομική Επιτροπή. Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Προμούσας υπογράμμισε ότι δίνουν βαρύτητα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Καβάλας αλλά και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Όπως τόνισε αρχικά “Πράγματι πέρασε ο προϋπολογισμός από την Οικονομική Επιτροπή και τον παρουσιάσαμε όπως έπρεπε! Και μάλιστα μιλάμε για έναν προϋπολογισμό στο πέρας μιας δύσκολης χρονιάς. Μιας χρονιάς επηρεασμένη από την πανδημική κρίση, η οποία πέρα από το κοινωνικό αποτύπωμα και τις συνέπειες της καθημερινότητάς μας είχε ένα εμφανή αντίκτυπο στα τακτικά και ανταποδοτικά έσοδα του Δήμου Καβάλας!

Άρα έπρεπε να συντάξουμε έναν προϋπολογισμό, με ρεαλιστική, ορθολογική και δίκαιη βάση και με συγκεκριμένη στόχευση. Στόχευση κυρίως στα τεχνικά έργα του Δήμου μας, υποδομών και βελτίωσης της καθημερινότητάς μας και δίδοντας μάλιστα βαρύτητα, στην καθαριότητα, στην ανακύκλωση και στην φροντίδα όλων αλλά και με προσανατολισμό στην κοινωνική πολιτική και στην στήριξη των ευπαθών ομάδων.

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε ένα Δήμο Καβάλας με μια εύρυθμη λειτουργία ώστε να μπορεί και να ανταποκρίνεται επάξια στις λειτουργικές ανάγκες. Και όλα αυτά με μια χρηστή οικονομική διαχείριση. Και μιλάω για διαχείριση δίχως ληξιπρόθεσμες οφειλές, δίχως οφειλές σε προμηθευτές, σε ΔΕΚΟ…. Να θυμίσω ότι υπάρχουν Δήμοι που προβαίνουν σε δανεισμούς, προβαίνουν σε δανεισμούς από τους ΚΑΠ άρα φροντίζουμε να έχουμε έναν Δήμο Καβάλας που μπορούμε να διαχειριστούμε άψογα τα έξοδα μας .

Από εκεί και μετά με τη βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων και την ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου μας, μια αναβάθμιση που ξεκίνησε ήδη από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Καβάλας και τα αποτελέσματα της είναι ορατά και εμφανή από την πρώτη στιγμή!”.

ΠΕΡΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η αντιπολίτευση ζήτησε να ενισχυθούν τα Νομικά Πρόσωπα και όχι μόνο. “Πράγματι στην τοποθέτησή του δημοτικού συμβούλου ο κ. Καλανταρίδης ανέφερε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν τα ψηφιακά και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Καβάλας.

Γενικώς ο διάλογος που έγινε ήταν γόνιμος και παραγωγικός. Ετέθησαν διάφορες ερωτήσεις ως προς την σύνταξη του προϋπολογισμού και απαντήθηκαν όλες και επίσης θα πω ότι αναφορικά με τα ψηφιακά μέσα, εμείς προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε στο καλύτερο δυνατό σημείο τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Ήδη έχουμε εντάξει σε πολλά προγράμματα τα ψηφιακά μας, που έχουν να κάνουν μάλιστα με ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης ή άλλα μια και εκεί θα αξιοποιήσουμε κονδύλια. Βέβαια και επίσης ο υπουργός κ. Πιερακάκης έχει ανακοινώσει ένα γενναιόδωρο πακέτο χρημάτων προς τους Δήμους, οπότε αναμένουμε να δούμε τι μπορεί να αξιοποιήσουμε μέσω αυτών των χρημάτων. Και φυσικά και θα ενισχύσουμε στην πορεία και άλλο τα ψηφιακά μέσα και στην προμήθεια υπολογιστών και όλα αυτά. Όσον αφορά τα Νομικά Πρόσωπα, η χρηματοδότηση ήταν ίδια με πέρσι. Απλά πέρσι είχαμε δώσει 700 χιλιάδες ευρώ στους παιδικούς σταθμούς και χρειάσθηκε να τους δώσουμε και επιπλέον ενίσχυση 75 χιλιάδες ευρώ και το ίδιο θα κάνουμε και στην πορεία αν χρειασθεί και φέτος διότι αν υπάρξει ανάγκη θα είναι δίπλα ο Δήμος Καβάλας. Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ επίσης πήρε 400 χιλιάδες ευρώ όπως και φέτος αυτό θα γίνει. Απλά θέλουμε να έχουμε τα Νομικά μας Πρόσωπα σαν να έχουν μια αυτονομία και μια επάρκεια στο να διαχειρίζονται τα έξοδα τους σύμφωνα με τα έσοδα που έχουν»!

Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

Και πρόσθεσε πως «Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ μάλιστα δέχεται μια εξαιρετική δουλειά από τον πρόεδρος της κ. Αγγελίδη, όπως βέβαια αυτό γίνεται και στους Παιδικούς Σταθμούς από τον πρόεδρο κ. Ξουλόγη και νομίζω ότι και εκεί με τα έσοδα που έχουν από το ΕΣΠΑ και με μια σωστή διαχείριση μπορούν να προχωρήσουν. Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ πάλι έχει μια μεγάλη περιουσία που μπορεί να αξιοποιήσει και δυστυχώς βέβαια έχουν δημιουργήσει γίγαντες με τεράστιο μισθολογικό κόστος. Εδώ και πάλι ο κ. Αγγελίδης με μια εξαιρετική δουλειά αξιοποιεί στο έπακρο το προσωπικό που έχει ώστε να είναι και παραγωγικό.

Γι` αυτό και εμείς θέλουμε να κάνουμε μια σωστή διαχείριση της περιουσίας που έχουμε και προσπαθούμε να μην είμαστε εκεί ανά πάσα στιγμή αλλά πρέπει να δώσουμε στα Νομικά Πρόσωπα αυτό που χρειάζονται για αυτονομία”.

Προηγούμενο άρθροΑυτοκινητο καρφώθηκε σε είσοδο γκαράζ
Επόμενο άρθροΔωρεάν rapid tests στη Λεκάνη