Στο νησί της Θάσου μετέβη πριν από λίγες μέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης μαζί με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες από την Περιφέρεια ώστε να επισκεφτούν μαζί με τον Δήμαρχο Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη και τον Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Σταύρο Τσολάκη τις πληγείσες περιοχές. Η περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνεπής στις δεσμεύσεις της κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εγκρίνει τον προϋπολογισμό για δυο σημαντικά έργα που αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση και των καθαρισμό των ρεμάτων σε πέντε κοινότητες του νησιού.

 Άμεση κινητοποίηση για έργα που αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση  

Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που είχαμε το τελευταίο δεκαήμερο του Νοέμβριου, η περιφέρεια ΑΜΘ και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης ενήργησαν άμεσα προκείμενου να λυθούν τα προβλήματα που υπήρχαν στην αρμοδιότητα της περιφέρειας ΑΜΘ αναφέρει στις δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης. Στις αρμοδιότητες της περιφέρειας εντάσσονται η συντήρηση του εθνικού και του επαρχιακού οδικού δικτύου καθώς επίσης και ο καθαρισμός των ρεμάτων. Ήδη έχουν ξεκινήσει όλες οι διαδικασίες που ορίζει ο νόμος ενώ την προηγούμενη εβδομάδα πέρασαν από την οικονομική επιτροπή (2) δυο σημαντικά έργα.

Το πρώτο έργο αφορά τον καθαρισμό των ρεμάτων στις κοινότητες που έχουν πληγεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (Λιμένας, Ποταμιά, Παναγία, Πρίνο, Καλλιράχη, Λιμενάρια και Ποτό) ενώ ήδη γίνεται μια εκμίσθωση των μηχανημάτων με ένα ποσό της τάξεως των 230.000 Ευρώ, χρήματα που θα δαπανήσει η περιφέρεια προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα ο καθαρισμός των χειμάρρων και των ρεμάτων.

Το δεύτερο επίσης πολύ σημαντικό έργο  αφορά τον καθαρισμό των οχετών των φερτών υλικών που βρίσκονται κατά μήκος του επαρχιακού και του εθνικού οδικού δικτύου το οποίο και αυτό εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ και από την οικονομική επιτροπή και αφορά ένα ποσό της τάξεως περίπου των 98.000 ευρώ.

Σημαντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο 

Σε αυτό το σημείο θέλω να επισημάνω αναφέρει ο κ.Αντωνιάδης ότι έχω ήδη υπογράψει και την σύμβαση για την αγροτική οδοποιία που άφορα δυο αναδασμούς που έγιναν στο ορεινό Ραχώνι και στην Καλλιράχη. Συγκεκριμένα στην Καλλιράχη θα γίνει ένας κυβόλιθος για να μαζεύονται όλα τα φερτά υλικά προκείμενου να μην έχουμε πλημμύρες πάνω στο οδόστρωμα όπως είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.Το σημαντικό αυτό έργο της τάξεως των 170.000 ευρώ, ξεκινάει άμεσα ενώ έχει συνταχθεί ένα τεχνικό δελτίο προυπολογισμού περίπου 230.000 για την επιδιόρθωση και για παρεμβάσεις που θα γίνουν στο οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα στο οδικό δίκτυο της ποτάμιας, που εκεί θα γίνει μια μεγάλη παρέμβαση και λόγου του χειμάρρου ο οποίος δημιούργησε πρόβλημα στο οδόστρωμα καθώς επίσης και στην Αστρίδα και στον Ποτό, με τα έργα να αγγίζουν τις 230.000 ευρώ.

Έργα με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Θάσου 

Μέσα στα έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί για το νησί της Θάσου υπάρχουν και δυο σημαντικά έργα στα οποία φορέας υλοποίησης είναι ο δήμος Θάσου αφορούν την αντικατάσταση της ιρλανδικής διάβασης στον επαρχιακό δρόμο Λιμένα- Λιμενάρια-Μαριές με μια καινούργια διάβαση με προυπολογισμό 600.000 ευρώ και επίσης το ποσό των 300.000 Ευρώ που αφορά το έργο μιας παράκαμψης που υπάρχει από τον Πρίνο στο Καζαβίτι περίπου 400 μέτρων που χρειάζεται οπωσδήποτε παρέμβαση…

Προηγούμενο άρθροΤα Λιμενάρια της Θάσου τίμησαν την μνήμη του Αγίου Αθανασίου στον οικισμό “Κάστρο”
Επόμενο άρθροΦωτιά σε οικία στη Καβάλα-Τραυματίστηκε η ένοικος