%ce%b2%cf%86%ce%bb-1

Εγκρίθηκε με ΚΥΑ το βοήθημα των 1.000 ευρώ για τον κάθε απολυμένο της ΒΦΛ και ανά πάσα στιγμή αναμένεται να το λάβουν όπως επιβεβαιώνει ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Νίκος Βογιατζίδης. Παράλληλα οι 170 απολυμένοι αναμένουν να δικαιωθούν δικαστικά ώστε να επιστρέψουν στις εργασίες τους.

Στις δηλώσεις του ο κ. Βογιατζίδης σημείωσε αρχικά για το βοήθημα πως «επιτέλους έχει εγκριθεί. Έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, περιμένουμε από μέρα σε μέρα να μας καταβληθούν και τα χρήματα. Μέχρι στιγμής έχουν πάει όλα καλά και περιμένουμε να μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων απολυμένων, αυτών που παρανόμως έχουμε εκδιωχθεί από τις δουλειές μας με μεθοδεύσεις μαφίας, όπως έχει πει και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Με έναν πρωτόγνωρο τρόπο για τα πανελλαδικά δεδομένα. Οικογένειες κατηγορούνται με σωρεία μηνύσεων για παραβατικές συμπεριφορές τις οποίες ουδέποτε έχουν πράξει μέσω ψευδών μηνύσεων που έχει καταθέσει ο μεγαλομέτοχος της Βιομηχανίας κ. Λαυρεντιάδης εναντίον μας, προκειμένου να μας διώξει χωρίς να έχουμε πρόσβαση ούτε στην αποζημίωση αλλά ούτε και στο επίδομα ανεργίας. Η κυβέρνηση και η Πολιτεία αναγνωρίζοντας τη μεθόδευση την οποία προσπάθησε να κάνει ο κ. Λαυρεντιάδης, ενέκρινε αυτό το βοήθημα των 1.000 ευρώ».

ΠΑΝΟ

Όσον αφορά το πανό των απολυμένων της ΒΦΛ που βρισκόταν σε κομβικό σημείο της πόλης και ξηλώθηκε, ο κ. Βογιατζίδης σημείωσε πως «από τη μια κάποιοι φαίνεται ότι ενοχλούνται και με το άκουσμα της λέξης Λαυρεντιάδης. Δεν θέλουν να σχετίσουν τη βιομηχανία, θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι είμαστε τρελοί, σαν να μην υπάρχει ο κ. Λαυρεντιάδης, αλλά χρησιμοποιούν τις γνωστές μεθοδεύσεις. Τραμπουκισμούς και διάφορα άλλα όπως έχουν δείξει όλο αυτό το διάστημα απέναντί μας. Ήταν κάτι που το περιμέναμε κιόλας, δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε, αργά το βράδυ της Κυριακής πήγαν και ξήλωσαν το πανό. Ένα πανό που έλεγε την αλήθεια, ότι έχουν μηνυθεί 200 οικογένειες από τον κ. Λαυρεντιάδη και ταυτόχρονα ευχόμασταν καλές γιορτές στους συμπολίτες μας. Αυτό το πανό ήταν στο Πάρκο Φαλήρου».

ΓΙΟΡΤΗ

Ο κ. Βογιατζίδης αναφέρθηκε επίσης στη γιορτή που έγινε για τα παιδιά των απολυμένων, σημειώνοντας πως «έγινε την Κυριακή 18 του μηνός. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ το Σύλλογο Κατοίκων της Παναγίας «Το Κάστρο» που μας παραχώρησε το χώρο της Παλιάς Μουσικής και βοήθησε προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια μοναδική γιορτή. Επίσης να ευχαριστήσουμε τους Παραμυθάδες οι οποίοι δώσανε την ψυχή τους πραγματικά, ώστε τα παιδιά μας που βιώνουν μέσα από τα δικά τους μάτια όλη αυτήν την άσχημη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις οικογένειές μας βοήθησαν τα μέγιστα ώστε τουλάχιστον αυτές τις ώρες που παραβρέθηκαν εκεί να γεμίσουν με χαρά τα παιδιά μας. Ευχαριστούμε κι όλους όσοι συμμετείχαν ενεργά προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση. Ήταν μια εκδήλωση που έγινε καθαρά από εθελοντές, ήταν μια εκδήλωση που δείχνει ότι πραγματικά στις μέρες μας υπάρχει αλληλεγγύη, ήταν μια εκδήλωση που μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, γιατί διαπιστώνουμε ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε».

Προηγούμενο άρθροCoca Cola, Unilever, Nestlé και Δέλτα αποσύρουν κάποια προϊόντα μετά τις απειλές για μόλυνση
Επόμενο άρθροΠλήρης ανατροπή: Θρίλερ με τα αντίποινα – Δεν θα υπάρξει επιστολή Τσακαλώτου