Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Καβάλας. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Πεφάνης σημείωσε ότι πολλοί σύμβουλοι είπαν όχι για το όχι.

Συγκεκριμένα είπε ότι «το τεχνικό πρόγραμμα σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του νόμου του Κλεισθένη, περνάει έστω και με μία ψήφο. Δεν μπορεί να μείνει ο δήμος χωρίς τεχνικό πρόγραμμα σε καμία περίπτωση. Δεδομένης της έλλειψης αυτοδυναμίας στους περισσότερους δήμους, το προέβλεψε αυτό ο νομοθέτης. Ήταν μία συζήτηση λίγο έντονη και διαφορετική. Ακούστηκαν προτάσεις, συζητήθηκαν αρκετά θέματα αλλά δυστυχώς δεν πέρασε με πλειοψηφία, διότι πολλοί δυστυχώς είπαν το όχι μόνο και μόνο για να το πουν. Κι αυτό είναι το λυπηρό. Παρ’ όλα αυτά το τεχνικό πρόγραμμα είναι αυτό, είναι το δεδομένο και θα προχωρήσει.

Στο τέλος της συνεδρίασης έγινε μία καταμέτρηση των παρόντων γιατί μετά από 5,5 ώρες συνεδρίασης πολλοί είχαν αποχωρήσει. Κάποιοι το παρεξήγησαν αυτό και είδα διάφορες ψευδείς δηλώσεις με μεγάλες ανακρίβειες. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Δυστυχώς υπάρχουν αυτές οι φωνές, που δεν είναι ουσιαστικές και το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να δημιουργήσουν εντυπώσεις».

ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ

Πρόσθεσε ότι «δυστυχώς η ποιότητα του δημοτικού συμβουλίου είναι πάρα πολύ χαμηλή. Έχει να κάνει με τις επιδιώξεις και τις επιθυμίες των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Δεν θα μιλήσω για την ποιότητα των ανθρώπων αλλά για τις επιδιώξεις του καθενός. Δυστυχώς κάποιοι δεν έχουν κατανοήσει ότι δήμαρχος είναι ο κ. Μουριάδης. Πρέπει να το δεχθούν και να βοηθήσουν για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή τη βελτίωση της λειτουργίας της πόλης μας.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα, συγκεκριμένα, οι διαδικασίες για να φτάσει να ψηφιστεί, είναι πολλές και λαμβάνει υπ’ όψιν τις τοποθετήσεις του καθένα. Πέρασε από τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης όπου όλοι οι φορείς έχουν το δικαίωμα να προβάλλουν δικά τους θέματα, να πουν κάποια πράγματα που θέλουν να μπουν στο πρόγραμμα. Να έχουν μία άποψη. Ζητήθηκε από όλες τις παρατάξεις να εκφράσουν τις απόψεις και να κάνουν προτάσεις. Δόθηκε η δυνατότητα σε όλους να το κάνουν. Αλλά το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι συγκεκριμένο με συγκεκριμένο προϋπολογισμό. Δεν μπορούμε ξαφνικά να ζητάμε πράγματα τόσο κοστοβόρα ή να γίνει ένα μεγάλο έργο και όχι διάφορα μικρά».

Προηγούμενο άρθροΣαράντα επτά χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας
Επόμενο άρθροΟ Δήμος Παγγαίου παρέλαβε τρία καινούργια απορριμματοφόρα