τσομπανόπουλος
ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νέστου συναντήθηκαν πολιτιστικοί σύλλογοι, ο εμπορικός σύλλογος , ο σύλλογος μοτοσικλετιστών και άλλων φορέων του τόπου ύστερα από κάλεσμα του Δημάρχου Νέστου και την πρωτοβουλία της Φιλοπτώχου ώστε να συνδράμουν όλοι τους στις ελλείψεις και τα προβλήματα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης. Ο Δήμαρχος Νέστου καλωσορίζοντας τους παριστάμενους κι ευχαριστώντας τους για την θερμή τους ανταπόκριση και ευαισθησία που επέδειξαν με την παρουσία τους ανέφερε πως προηγήθηκε συνάντηση με τη τη δ/ντρια του Κ.Υ. μαζί του προ ημερών αλλά και γραπτή της επιστολή αργότερα όπου παρουσιάζονται εκτενώς τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει το Κ.Υ. όπως ελλείψεις σε υλικό υγειονομικού ενδιαφέροντος και πετρέλαιο θέρμανσης καθώς και υπηρεσιών καθαριότητας. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος τόνισε πως η λύση των προβλημάτων αυτών είναι αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας και όχι του Δήμου και πως αν ακολουθήσει μια τέτοια οδό θα βάλει σε περιπέτειες τον Δήμο ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου και μπαίνοντας σ’ένα γαϊτανάκι χωρίς τελειωμό. Ωστόσο συμφώνησαν όλοι τους με την πρόταση του Δημάρχου να κατατεθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας στον περιφερειάρχη ΑΜΘ εκφράζοντας μ’αυτό την έντονη ανησυχία όλων για την ομαλή λειτουργία του Κ.Υ. ζητώντας την άμεση παρέμβασή του. Το ψήφισμα υπέγραψαν όλοι οι σύλλογοι και φορείς του Δήμου.

ΤΡΙΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
Το Δημοτικό Σχολείο Ερατεινού επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος Βαγγέλης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καραγεωργίου Γιώργο μετά από πρόσκληση της δασκάλας της Δ΄τάξης του σχολείου κ. Πιστίκη Μαρίας ώστε να συμβάλει ο Δήμος στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα που ”δουλεύει” η συγκεκριμένη τάξη με θέμα την προστασία των φωλιών των πελαργών που μεταναστεύουν στην περιοχή μας κατά τους θερινούς μήνες και τη δημιουργία στο Ερατεινό ενός ”Πάρκου πελαργών”. Στη συνάντηση παρέστη και ο κ. Μαρμαλίδης Σωτήρης πρόεδρος του Δημοτικού διαμερίσματος Χρυσούπολης ως εκπρόσωπος από τη ΔΕΗ ώστε ν΄αναλάβει τις ενέργειες που απαιτούνται από πλευράς της υπηρεσίας του για το εν λόγω πρόγραμμα. Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους μαθητές και την εκπαιδευτικό για την σημαντική και πρωτοπόρα όπως την χαρακτήρισε πρωτοβουλία ενώ τους διαβεβαίωσε πως ο Δήμος θα συμβάλει τα μέγιστα για τη θετική έκβαση του προγράμματος.

Αργότερα ο Δήμαρχος παρέστη στο Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Καβάλας όπου μεταξύ άλλων έγινε απολογισμός από το διευθυντή κ. Σκορδά. Ο κ. Τσομπανόπουλος Βαγγέλης δοθείσης της ευκαιρίας εξέφρασε το παράπονό του προς το διευθυντή για τη μη εκπλήρωση των υποσχέσεων που είχε λάβει ώστε να ενταχθούν τρία έργα του Δήμου σε αντίστοιχα προγράμματα για να λάβει την απάντηση στη συνέχεια και τη διαβεβαίωση ότι στο τρέχον έτος θα γίνουν προσπάθειες επανένταξής τους. Αργότερα συμμετείχε στην κοπή πίτας της Αναπτυξιακής σε μαγαζί εστίασης στα Αμισιανά. 
ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
Συνάντηση είχαν στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου οι οργανωτές πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου η κ. Αργυρέλη Ελένη και ο κ. Τσομπανόπουλος Γιώργος με συλλόγους ,φορείς, διευθυντές σχολείων και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Νέστου προκειμένου να συζητήσουν την οργάνωση της πρώτης παρέλασης καρναβαλιστών του Δήμου που θα διεξαχθεί την τσικνοπέμπτη 3 Μαρτίου το απόγευμα. Πρόκειται για μια βραδιά που θα θυμίζει την λευκή νύχτα που οργανώθηκε κατά την περίοδο των γιορτών . Πρόταση του Δήμου είναι να πεζοδρομηθεί για λίγες ώρες η Βενιζέλου , να υπάρχουν μουσικά σχήματα και djs κατά μήκος της οδού , ξυλοπόδαροι και κλόουν για τη χαρά των παιδιών ενώ στην πλατεία ηρώων όπου θα καταλήξει η παρέλαση των καρναβαλιστών να προσφέρεται κόκκινο κρασί και να κορυφωθεί το γλέντι. Προτείνει μάλιστα στο σύλλογο εμπόρων και καταστηματαρχών να υπάρχει ένα δίωρο με φθηνότερες τιμές. Πρόκειται για μια προσπάθεια τόνωσης της αγοράς αλλά και ψυχαγωγίας για τους πολίτες αφού η εκδήλωση με τη λευκή νύχτα ”έβγαλε” από τα σπίτια τους χιλιάδες συμπολίτες μας ενώ προσέλκυσε και πολλούς επισκέπτες. Επίσης ο Δήμος Νέστου στοχεύει να γίνει πόλος έλξης επισκεπτών η Χρυσούπολη την Τσικνοπέμπτη και να καθιερωθεί. Στη συνάντηση οι οργανωτές ανέφεραν πως ένα από τα σχολεία που θα συμμετέχουν θα κερδίσει ύστερα από κλήρωση ένα υπολογιστή. Υπήρξε ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ όλων και αναμένονται να ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες πολύ σύντομα. 

Ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τις πρόεδρο και αντιπρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κυρίες Κοσμίδου Λ. και Αργυρέλη Ελ. παρέστησαν στην κοπή πίτας του ΚΑΠΗ Ν. Ξεριά. Εκεί ο Δήμαρχος ανακοίνωσε στα μέλη την μετεγκατάσταση του ΚΑΠΗ στο κτήριο πολλαπλών χρήσεων του χωριού. 

Ο Δήμος Νέστου συνεχίζει να στέκεται δίπλα στο δίκαιο αγώνα των αγροτών μας. Έστειλε δυο τόνους ξύλα προκειμένου να θερμαίνονται στα σημεία του αγώνα τους στους δρόμους. 

Το βράδυ ο Δήμαρχος παρέστη στην κοπή πίτας του αθλητικού συλλόγου ΝΕΣΤΟΣ που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο ”ΡΕΤΡΟ” συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους έργων κ. Παπαθεοδώρου Κ. , τουριστικής προβολής κ. Χατζηγερακούδη Γ. και καθαριότητας κ. Αργυράκη Μ. καθώς κι από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Τουμπεκτσή Δ. 
ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
Στα πλαίσια του προγράμματος ” Επισιτιστική βοήθεια” το κοινωνικό πολυκατάστημα του Δήμου διένειμε σε πάνω από 500 δικαιούχους πορτοκάλια και κοτόπουλα. 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
Σ τη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο Δήμαρχος Νέστου ώστε να παραστεί και να συμμετάσχει στην 1η περιφερειακή συνάντηση υγιών πόλεων που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Πυλαίας – Χορτιάτη στο Πανόραμα. Συμμετείχαν Δήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες και μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και αναλύθηκαν οι στόχοι του δικτύου υγιών πόλεων και οι καλές πρακτικές από Δήμους. 
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
Στην κοπή πίτας του Πολιτιστικού συλλόγου Μοναστηρακίου το Δήμαρχο Νέστου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος τουριστικής προβολής του Δήμου κ. Χατζηγερακούδης Γιάννης ενώ παρέστησαν ακόμη οι τοπικοί σύμβουλοι κ. Αραμπατζάκης Γ. η κ. Σοφιανού Λ. καθώς και ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος της Κεραμωτής κ. Ψυχουδάκης Πάρης.
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
Στις κοπές πίτας των πολιτιστικών συλλόγων των διαμερισμάτων Πέρνης , Λεκάνης και Σκοπού τον Δήμαρχο Νέστου εκπροσώπησαν αντίστοιχα ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Αργυράκης , ο αντιδήμαρχος πρωτογενούς τομέα κ. Τσακαλίδης και ο αντιδήμαρχος έργων κ. Παπαθεοδώρου. 

Προηγούμενο άρθροΟι γιατροί απειλούν με αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση -Αν δεν αποσυρθεί το ασφαλιστικό-video
Επόμενο άρθροΠρομαχώνας : Βούλγαροι οδηγοί έσπασαν το μπλόκο των αγροτών για να περνούν στη χώρα τους