Ανοδική παρουσιάζεται η επιβατική κίνηση στα ΤΑΞΙ στην Καβάλα. Ο πρόεδρος του Eurotaxi κ. Γεράσιμος Τερλάκης σημείωσε ότι λόγω και του τουρισμού η επιβατική κίνηση αυξήθηκε.

Συγκεκριμένα δήλωσε «υπάρχει μια αύξηση στην κίνηση. Και ο τουρισμός που από νωρίς ξεκίνησε στην πόλη μας, έδωσε αυτήν την ώθηση και ο καλός καιρός είναι σύμμαχος ώστε ο κόσμος να βγει έξω για βόλτα και ψώνια».

ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

Για το έργο ανάπλασης του Δήμου Καβάλας στις οδούς Κασσάνδρου και Αβέρωφ είπε ότι «είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει κυκλοφοριακά προβλήματα. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Είναι ένα έργο που έχει αποφασιστεί από τη δημαρχία του κ. Σιμιτσή. Είναι τόσο παλιά η απόφαση, είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Η φιλοσοφία του έργου να πεζοδρομηθεί το κέντρο της πόλης για να είναι φιλικό προς τους πεζούς είναι σωστή. Ωστόσο η πόλη μας, λόγω της μορφολογίας της και της δυσκολίας που παρουσιάζει στη μετακίνηση, δίνει μια δυσκολία στο έργο. Το ότι δεν έχουμε δρόμους να μετακινηθείς και να φύγεις εύκολα από το κέντρο, δίνει μια παραπάνω δυσκολία στη συγκεκριμένη φάση.

Δυσκολευόμαστε στην παρούσα να φάση να εξυπηρετήσουμε κι εμείς ως Ταξί περιοχές απομακρυσμένες από το κέντρο διότι όταν κατεβαίνει ένα όχημα στο κέντρο δεν μπορεί εύκολα να απεμπλακεί και να γυρίσει πίσω σε μια πιάτσα της περιφέρειας για να μπορέσει να εξυπηρετήσει εκεί τον κόσμο.

Ο κόσμος στη Νεάπολη, τη ΔΕΠΟΣ και τον Άγιο Λουκά, αν ένα αυτοκίνητο φύγει προς το κέντρο ή θελήσει ένα άλλο να έρθει προς εκείνες τις περιοχές για να μπορέσει να εξυπηρετήσει, δυσκολεύεται, καθυστερεί πάρα πολύ και μπορεί να μείνει η περιοχή για κάποια λεπτά χωρίς αυτοκίνητο το οποίο εγκλωβίζεται στην κίνηση του κέντρου και δεν μπορεί εύκολα να φύγει. Αν δυσκολέψουν παραπάνω αυτήν την κατάσταση, δεν ξέρω πώς θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε εκείνες τις μέρες. Η έξοδος της πόλης προς τα δυτικά είναι μόνο η Ερυθρού Σταυρού. Το δύσκολο κομμάτι είναι ότι κόβουμε την ένωση της Βενιζέλου με την Ομόνοια που γίνεται από την Αβέρωφ και θα πάει όλη η κίνηση από την πλατεία και μετά με βάση τα σχέδια που ακούγονται θα πάει από τα παλιά δικαστήρια. Αυτό θα δώσει ένα παραπάνω κυκλοφοριακό φορτίο στην πόλη μας. Τα έργα βέβαια θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης, είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν συγκοινωνιολόγοι που το έχουν μελετήσει το ενδεχόμενο πρόβλημα».

Προηγούμενο άρθροΣτην παρουσίαση των νέων εφαρμογών για το Γραφείο ΤΑΠ με τους συμβολαιογράφους προχώρησε ο Δήμος Καβάλας
Επόμενο άρθροΜάγεψε τους θεατές η συναυλία των Μουσικών Σχολείων στο Αρχαίο θέατρο Φιλίππων