Η Εγνατία Οδός ΑΕ προχωρά στην κατασκευή διοδίων στον κόμβο του Αγίου Ανδρέα. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Ελευθερών κ. Χρήστο Πριονίδη τα διόδια αυτά είναι ασκήσεις επί χάρτου.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «είναι κάτι που ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι, είχε καθυστερήσει η κατασκευή τους και είχε δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο εκείνους τους μήνες. Από πέρυσι μέχρι και τώρα δεν έχουμε εφησυχάσει. Και ο δήμαρχος κ. Αναστασιάδης και εμείς ασκούμε πίεση συνεχώς και ενόψει της νέας καλοκαιρινής σεζόν και μετά τις σχετικές ανακοινώσεις διαμαρτυρηθήκαμε έντονα. Θα γίνουν κάποιες επαφές τις επόμενες μέρες για το θέμα των καινούργιων και των παλιών διοδίων που υπάρχουν από πέρυσι».

ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ

Πρόσθεσε ότι «το λέω συνεχώς ότι αυτά τα διόδια είναι ασκήσεις επί χάρτου. Αυτοί που τα σχεδίασαν δεν γνωρίζουν την ιδιαιτερότητα της περιοχής. Είπαν απλά ότι αφού εδώ έχει έξοδο, κάντε διόδια. Το τι θα προκαλέσουν αυτά τα διόδια στο κυκλοφοριακό, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν το γνωρίζουν. Οπότε αυτήν την άγνοια την εισπράττουν τώρα. Αν μας ρωτούσαν ίσως να γινόταν κάτι διαφορετικό και καλύτερο, με δεδομένο ότι έπρεπε να γίνουν βέβαια, διότι εμείς είμαστε αρνητικοί και θέλουμε να μην υπάρχουν καθόλου πλευρικά διόδια. Αλλά δεν ζήτησαν την άποψή μας για το θέμα. Είναι προκλητικό και έχει και συνέπειες. όλες οι νταλίκες και τα φορτηγά περνούν από την παραλιακή οδό για να γλιτώσουν το σχετικό τίμημα που φτάνει τα 8 ευρώ ανά όχημα. Οπότε καταλαβαίνει κανείς τι έχει να γίνει το καλοκαίρι στην δική μας παραλιακή Εγνατία.

Δεν έχουν τίποτα να μας προτείνουν. Το μόνο που έκαναν είναι κάθε φορά που έβλεπαν μποτιλιάρισμα άνοιγαν τα διόδια. Αυτό δεν είναι λύση. Αν χρειαζόταν να γίνει κάποια διακομιδή στο Νοσοκομείο από πού θα περνούσε το ασθενοφόρο;».

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη Τύπου των διοργανωτών του 1ου Blue city Multisport Event
Επόμενο άρθροΜέτρα για την οπαδική βία: Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες