aids-800x445

Την ανάγκη εμβολιασμού κατά της γρίπης επισημαίνει με δηλώσεις του ο Διευθυντής Υγείας Καβάλας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος.

Όπως σχολίασε «Δυστυχώς κάποιοι διστάζουν και το αναβάλουν και χάνουν και την προθεσμία, μια και το εμβόλιο πρέπει να γίνεται στον σωστό χρόνο. Αν το κάνουμε όταν έχει ήδη ξεσπάσει η επιδημία, το πιο πιθανό είναι να το κάνουμε, να μην προλάβουν όμως να αναπτυχθούν αντισώματα και στο τέλος όλα να πάνε άχρηστα. Μη νομίζει ο κόσμος ότι αν κάνει το εμβόλιο αμέσως εκείνη την ημέρα θα αποκτήσει αντισώματα.

Να πούμε βέβαια ότι και η προστασία δεν είναι 100%. Παρόλα αυτά όμως έχει βρεθεί ότι αν κάποιος έχει νοσήσει αλλά έχει κάνει το εμβόλιο τότε είναι μεγαλύτερη η πιθανότητα να περάσει την ασθένεια του ελαφριά και να μην καταλήξει στο νοσοκομείο.

Και μπορούμε να αποφύγουμε και θανάτους από τη γρίπη! Ας μην διστάζει ο κόσμος να κάνει τα εμβόλια της γρίπης ιδίως τώρα που είναι και η εποχή της».

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ!

Σε ότι αφορά την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών από τους πολίτες, ο  ίδιος σημείωσε εξάλλου ότι  «Η χώρα μας έχει μια πρωτιά. Το σύστημα είναι έτσι δομημένο και ο καθείς μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση στα αντιβιοτικά. Κακώς οι φαρμακοποιοί δίδουν αντιβιοτικά χωρίς ιατρική συνταγή. Αυτό απαγορεύεται. Αλλά δυστυχώς γίνεται. Και στις περιπτώσεις τις πιο πολλές αντιβιοτικά λαμβάνονται χωρίς λόγο. Ο μόνος που μπορεί να κρίνει αν χρειάζονται αντιβιοτικά είναι ο θεράπων ιατρός. Ειδικά μάλιστα στις περιπτώσεις των ιώσεων η αντιβίωση δεν κάνει τίποτα, αντίθετα επειδή έχουμε κάποια καλά μικρόβια, τα κακά μπορούν να αναπτυχθούν πιο εύκολα. Ή μπορεί τα μικρόβια να αποδειχθούν πιο κακά!

Άρα θα φτάσουμε σε ένα σημείο που δεν θα έχουμε αντιβιοτικά να χρησιμοποιήσουμε για πολύ σοβαρές καταστάσεις. Και δεν θα μας πιάνουν πια τα αντιβιοτικά, και κανένα δεν θα κάνει δουλειά. Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει. Η αντιβίωση πρέπει να δίδεται από το γιατρό και κανέναν άλλο».

Προηγούμενο άρθροΣε κατάσταση σοκ Παπαντωνίου και Κουράκου στο Μεταγωγών – Στον Κορυδαλλό τελικά και οι δυο
Επόμενο άρθροΈπιασε δουλειά το προσωπικό της Κοινωφελούς Εργασίας