Η επιχειρηματικότητα πλήγηκε από τον κορωνοϊό και στην Καβάλα όπως παραδέχθηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας.

Συγκεκριμένα είπε ότι «εύχομαι το 2021 να φέρει στην πατρίδα μας υγεία και ευημερία, να κατορθώσουμε να ξεφύγουμε από αυτόν τον κλοιό της πανδημίας, να είμαστε υγιείς και ασφαλείς και η νέα χρονιά που ανατέλλει να φέρει ό,τι καλύτερο για τις οικογένειάς μας, τις δουλειές μας και για μας τους ίδιους. Να αντέξουμε και να είμαστε όλοι δυνατοί και υγιείς.

Σίγουρα το 2020 έχει αφήσει ανοιχτές πληγές και σε κάποιες περιπτώσεις έχει αφήσει διαφορετικές καταστάσεις που δεν είχαμε ζήσει μέχρι τώρα. Το να είμαστε μέσα στο σπίτι μας εγκλωβισμένοι για δύο μήνες σε κάθε lock down. Αισθανόμασταν την πίεση του τι συμβαίνει αλλά από την άλλη ήμασταν σε ένα οικογενειακό περιβάλλον. Κάποιες οικογένειες κατόρθωσαν να χαρούν τα παιδιά τους λίγο παραπάνω. Από την άλλη είχαμε την αγωνία για το τι συμβαίνει στην οικονομία, στην κοινωνία, στην υγεία, πότε θα ηρεμήσει η πανδημία. Η χρονιά κλείνει με το αισιόδοξο μήνυμα ότι με το εμβόλιο, σε παγκόσμιο επίπεδο, θα περιορίσουμε την πανδημία μέσα στο 2021».

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Πρόσθεσε ότι «όμως το 2020 φεύγει με ανοιχτές και δύσκολες καταστάσεις κυρίως στην οικονομία και στην κοινωνία. Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των επιχειρήσεών μας παραμένει κλειστό, όπως η εστίαση, ο τουρισμός, το λιανικό εμπόριο υπολειτουργεί. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Πώς θα μπορέσουμε μέσα στο 2021 να ανακάμψουμε, να σταματήσουμε την υγειονομική καταστροφή και την πανδημία. Από ‘κει και πέρα θα μπορέσει και η οικονομία να λειτουργεί με ένα διαφορετικό τρόπο. Στέλνουμε ένα μήνυμα και αισιοδοξίας και προβληματισμού. Νομίζω ότι στο τέλος θα κυριαρχήσει το ότι είμαστε υγιείς, είμαστε εδώ και θα παλέψουμε όπως όλα αυτά τα χρόνια για την ανάκαμψη. Πάντα ο επιχειρηματίας έχει μέσα του την αισιοδοξία, τη δημιουργικότητα και αυτό μέσα στο 2021 θα το δούμε πιο έντονα».

Προηγούμενο άρθροΚώστας Αντωνιάδης: Εύχομαι το 2021, εκτός από την αισιοδοξία, να φέρει την ελπίδα και το φως στην ανθρωπότητα
Επόμενο άρθροΤο λιανεμπόριο στην Καβάλα ζητά άμεσο άνοιγμα της αγοράς