Σύγχυση επικρατεί στον κλάδο εστιατόρων με τα νέα μέτρα που θα επικρατήσουν από τις 15 Ιουλίου. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Καβάλας κ. Μάκης Κωνσταντινίδης σημείωσε πως είναι αντίθετοι με τον ρόλο που τους δίνεται για να ασκούν υγειονομικούς ελέγχους στους πελάτες τους για το αν θα είναι εμβολιασμένοι ή όχι. Στο πλαίσιο αυτό αναμένουν περαιτέρω διευκρινήσεις.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είμαστε σε κατάσταση σύγχυσης διότι τα μέτρα αλλάζουν συνέχεια. Είναι αντιφατικά κι αλλάζουν συνέχεια. Δεν προλαβαίνουμε να ενημερωθούμε καθώς ανάλογα με τις αντιδράσεις των επαγγελματιών αλλάζουν συνεχώς. Το κακό είναι ότι τσουβαλιάζουν την εστίαση με τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης, όμως στην ταβέρνα δεν τρως όρθιος ούτε υπάρχει τέτοιος συνωστισμός και συγχρωτισμός. Κρατούνται οι αποστάσεις, τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στην συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων. Είναι ελάχιστες οι εξαιρέσεις. Άλλωστε κι ο πελάτης μπορεί να κάνει επιλογή σε ποιο κατάστημα θέλει να καθίσει, εκεί δηλαδή όπου τηρούνται τα μέτρα. Όμως το 99% των μαγαζιών τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα.

Είμαστε αντίθετοι στο να μετατραπούμε σε ελεγκτές και να κάνουμε την αστυνομία, ελέγχοντας ποιοι έχουν κάνει εμβόλιο και ποιοι όχι. Αυτός είναι ρόλος των ελεγκτικών οργάνων, όχι δικός μας. Πιστεύω ότι και συνταγματικά δεν είναι σωστό».

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

Πρόσθεσε ότι «συναντηθήκαμε με τους συναδέλφους των καφετεριών και συζητήσαμε για την κατάσταση. Όλοι είμαστε σε σύγχυση, περιμένουμε περισσότερες διευκρινήσεις, να δημοσιευτούν όλα αυτά στο ΦΕΚ. Το καλό είναι ότι εξαιρούν τους εξωτερικούς χώρους, ενώ στην αρχή τους συμπεριέλαβαν στους ελέγχους. Το νεότερο είναι ότι οι εσωτερικοί χώροι λένε ότι θα είναι μόνο για εμβολιασμένους. ίσως αυτό ξεκαθαρίσει το πράγμα και να μην έχουμε τόσο μεγάλη διαδικασία. Είναι πολύ μπερδεμένα τα πράγματα και περιμένουμε περαιτέρω διευκρινήσεις. Συνεχώς μας παίρνουν τηλέφωνο συνάδελφοι και δεν ξέρουμε τι να τους απαντήσουμε. Αφού συνέχεια αλλάζουν και δεν έχουν κατασταλάξει σε μία γραμμή για το πώς θα λειτουργήσουμε. Ιδίως με τους εσωτερικούς χώρους και πώς θα γίνεται ο έλεγχος. Εμείς λέμε ότι είναι ζήτημα της Αστυνομίας, της Διεύθυνσης Υγείας, της Δημοτικής Αστυνομίας να κάνουν αυτούς τους ελέγχους. Τώρα θα ερχόμαστε εμείς σε προστριβή με τους πελάτες, θα πρέπει να έχουμε άλλον έναν υπάλληλο –δεν μας έφταναν όσα περάσαμε κλειστοί με την καραντίνα, πρέπει να έχουμε κι άλλο οικονομικό κόστος. Είμαστε αντίθετοι στην αστυνόμευση από μας».

Προηγούμενο άρθροΤα είπαν, τρώγοντας και πίνοντας- Η δημοτική ομάδα θα στηρίξει μόνο άτομα που θα προέρχονται από αυτήν
Επόμενο άρθροΗ παραχώρηση του 1ου ορόφου της Lord για τις ανάγκες του Ελληνικού Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας