Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη με τους φορείς μεταφοράς για τη μεταφορά των μαθητών. Όπως εξήγησε οι μαθητές από την Δευτέρα θα είναι δωρεάν.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είχαμε επαφές με τον πρόεδρο του Αστικού και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας καθώς και με τον πρόεδρο του Eurotaxi, τους τρεις κατά κύριο λόγο φορείς που θα μεταφέρουν τα παιδιά στις σχολικές μονάδες. Δόθηκαν οι τελευταίες διευκρινήσεις και από τη Δευτέρα τα παιδιά θα μεταφερθούν δωρεάν με τα ειδικά μαθητικά δελτία στα σχολεία τους και στη συνέχεια θα δοθούν βεβαιώσεις από τους διευθυντές στους οδηγούς για να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας είναι καθ’ όλα έτοιμη. Δούλεψαν οι υπηρεσίες αρκετό χρονικό διάστημα από πριν ώστε τη Δευτέρα να μεταφερθούν δωρεάν τα παιδιά. Υπήρχε θέμα με την πληρότητα που έπρεπε να υπάρχει στα λεωφορεία. Διευκρινίστηκε ότι η πληρότητα θα είναι 100% ενώ στην περίοδο του covid η πληρότητα στα λεωφορεία ήταν 50%, όπως και τα ταξί που θα μεταφέρουν μέχρι 4 παιδιά. Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι».

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

Για την ανακαίνιση του Αμφιθεάτρου της Νομαρχίας, είπε ότι «το έχουμε βάλει στοίχημα ζωής. Είναι ένα έργο σημαντικό σε έναν χώρο σημαντικό για την κοινωνία της Καβάλας και το νομό γενικότερα, για τους συλλόγους. Είναι σημείο αναφοράς, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Ένας χώρος απαραίτητος για πολιτιστικές, κοινωνικές εκδηλώσεις. Είναι, όμως, ένας χώρος γερασμένος και γι’ αυτό σκεφτόμαστε και είμαστε ήδη σε πολύ καλό σημείο να ολοκληρωθεί η δημοπράτηση και να γίνει μια ριζική ανακαίνιση. Θα ξεκινήσουμε από τα κουφώματα, την αλλαγή του πατώματος, τα ηλεκτρολογικά μηχανήματα, την ψύξη, τη θέρμανση. Θα γίνουν παρεμβάσεις στον εξωτερικό χώρο στο φουαγιέ. Είμαστε σε ένα καλό στάδιο. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν τα τεύχη δημοπράτησης για να έχουμε μια συνολική εικόνα του προϋπολογισμού. Ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος έχει τη διάθεση να χρηματοδοτήσει οποιοδήποτε ποσό προκύψει. Λίγη υπομονή ακόμη, αλλά παίρνει σάρκα και οστά η προσπάθεια ανακαίνισης του Αμφιθεάτρου».

Προηγούμενο άρθροΚανονικά λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Καβάλας από 1 Σεπτεμβρίου
Επόμενο άρθρο«Θάσος, φως και χρώματα» – Αποτελέσματα του διαγωνισμού φωτογραφίας