Από 1ης Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει την εκτέλεση δρομολογίων από το Υδροπτέρυγο που αναμένεται  να λάβει την απαραίτητη άδεια.  Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκο Τσιλογιώργη η δρομολόγηση του Υδροπτέρυγού θα δώσει σημαντικές λύσεις στο επιβατικό κοινό.

Όπως τόνισε αρχικά «Οι πληροφορίες μας λένε ότι από 1η Φεβρουαρίου του 2019 – ενδεχομένως – να μπει  στη γραμμή σύνδεσης του νησιού με την Καβάλα και το υδροπτέρυγο. Τα δρομολόγια θα είναι 3-4 καθημερινά μάλλον. Το θέμα είναι αν θα ξεκινήσουν δρομολόγια θα λυθούν σημαντικά προβλήματα του επιβατικού κοινού. Η γραμμή του Πρίνου υπολειτουργεί αυτή την στιγμή.

Έχουμε μόνο δύο δρομολόγια καθημερινά και προχθές που ταξίδευα στην Θάσο αναγκάσθηκα στην επιστροφή να χρησιμοποιήσω τη γραμμή της Κεραμωτής, γιατί δεν προφταίνει κάποιος φεύγοντας στις 9.15 το πρωί από την Καβάλα για την Θάσο, να ανεβεί στο χωριό, να τελειώσει κάποιες δουλειές και να επιστρέψει.

Άρα πράγματι πρέπει να χρησιμοποιήσει τη γραμμή του Λιμένα. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ας ευχηθούμε ότι θα λήξει και αυτό το σήριαλ και από 1η Φεβρουαρίου θα έχουμε κανονικά δρομολόγια».

ΚΑΙ Ο ΠΡΙΝΟΣ

Ο ίδιος εκτιμά βέβαια ότι πέρα από τα δρομολόγια του Υδροπτέρυγου που θα συνδέσουν την Καβάλα με τον Λιμένα πρέπει να υπάρξουν και αντίστοιχα δρομολόγια σύνδεσης της Καβάλας με τον Πρίνο. Και ο Πρίνος έχει ανάγκη τα υδροπτέρυγα κατά συνέπεια πρέπει ο ιδιοκτήτης να ζητήσει τα δρομολόγια σύνδεσης Καβάλας με τον Πρίνο.

«Ανακοινώθηκε ότι πρόκειται για δρομολόγια Καβάλας – Λιμένα. Από την άνοιξη του 2018 ήταν να ξεκινήσουν τα δρομολόγια.  Ήρθε η γραφειοκρατία, ξέρουμε όλοι πόσο αυτή πιέζει είτε επενδυτή, είτε ναυτιλιακή εταιρεία…. Πιστεύω ότι αυτά έχουν λήξει και θα δούμε επιτέλους τα δρομολόγια. Ένας νέος χρόνος ξεκινά και ας ελπίσουμε με αισιοδοξία να κινηθούμε, να έχουμε υγεία και προκοπή και πράξη και δημιουργία για όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους, που όντως επιτελούν ένα πολύ σημαντικό έργο. Για εμένα οι σύλλογοι είναι μια όαση μέσα στην μιζέρια και στην καταχνιά που μας περιβάλλει. Ας κάνουμε λοιπόν λίγες και ποιοτικές εκδηλώσεις που θα ακουμπούν στο λαϊκό αίτημα» τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΧειμερινές εκπτώσεις 2019- Διευκρινήσεις για την πρώτη Κυριακή
Επόμενο άρθροΞεκίνησε και πάλι να χιονίζει σε χωριά του Δήμου Παγγαίου-νέα πρόγνωση του καιρού