Το Νομικό Πρόσωπο «Αλληλεγγύη» ξεκίνησε την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και δωροεπιταγές για δομές ανθρωπιστικές. Ο πρόεδρος του κ. Φιλήμων Ξουλόγης υπογράμμισε ότι η δράση ξεκίνησε πιλοτικά από πέρυσι.

Αρχικά ανέφερε ότι “Από πέρσι ξεκινήσαμε προσπάθεια για να συλλέξουμε πράγματα για το Χαμόγελο του Παιδιού. Όλα πέρσι πήγαν τόσο καλά και αθόρυβα κάναμε καλή δουλειά. Φέτος θεωρούμε ότι πρέπει να μπουν όλα τα ΚΑΠΗ, οι Παιδικοί Σταθμοί του Νομικού Προσώπου σε μια διαδικασία που θα φέρει έναν μήνα προσφοράς και αλληλεγγύης. Θέλουμε κάθε χρόνο, από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου να έχουμε μια κίνηση ανθρωπιάς και να συλλέγουμε αγαθά τα οποία θα δίδουμε στους έχοντες ανάγκη, σε δομές που έχουν ανάγκη.

Αρχίζουμε λοιπόν και μαζεύουμε αντικείμενα, αγαθά και αφού τα χωρίσουμε θα τα στείλουμε εκεί που πρέπει. Στην σελίδα του νομικού προσώπου υπάρχει λίστα με τα αγαθά που χρειάζονται και θα πρέπει να την δει κανείς και να φέρει αυτά που χρειάζονται. Το Χαμόγελο του Παιδιού θα πάρει άμεσα τα συλλεχθέντα ενώ η ΚΙΒΩΤΟΣ θα μπορούσε να πάρει και τις δωροεπιταγές που ζητούμε από τους πολίτες να πάρουν από συγκεκριμένα καταστήματα μια και έτσι θα μας διευκολύνουν πολύ στην μεταφορά των αγαθών!

Άλλωστε η ΚΙΒΩΤΟΣ είναι μια γνωστή δομή, ο πάτερ Αντώνιος κάνει έργο προσφοράς και εμείς το μόνο που θέλουμε είναι να συνδράμουμε σε αυτή του την προσπάθεια μια και αυτό είναι που χρειάζεται. Μιλάμε για ένα έργο μοναδικό και μακάρι να μοιάσουμε λίγο τη δική του προσπάθεια. Άλλωστε η προσπάθεια θα φτάσει και στα σχολεία μας. Ώστε και εκεί να συγκεντρώνονται πράγματα ενώ επαφές θα έχουμε και με τους συνοικιακούς συλλόγους ώστε όλοι μαζί οργανωμένα να κάνουμε αυτό που πρέπει. Προσφορά προς τον συνάνθρωπο”.

ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ….

Ο ίδιος εξάλλου ανακοίνωσε ότι λόγω της πανδημίας, πολλά πράγματα που επρόκειτο να γίνουν δεν γίνονται. “Κανονικά όμως στολίζουμε τους σταθμούς και θα κάνουμε γιορτές για τα παιδιά κατά τμήμα. Οι γονείς δεν θα μπορούν βέβαια να είναι μαζί μας. Αλλά όλα θα γίνουν στο μέτρο του δυνατού και όλοι θα μπαίνουμε στο κλίμα των εορτών.

Θα στολιστούν επίσης πακέτα για να πάνε στα γηροκομεία ενώ βασιλόπιτες θα πάρουν όλοι όσοι είναι στο Βοήθεια στο Σπίτι. Είμαστε σε μια τροχιά δράσης και προσφοράς πάντα σύμφωνα με τα μέτρα.

Τέλος σε ό,τι αφορά τις δωρεάν εξετάσεις οστεοπόρωσης αυτό πήγε πολύ καλά. Πάνω από 200 άτομα έσπευσαν να κάνουν την εξέταση και αυτό μας δίδει το έναυσμα να προσπαθήσουμε και για άλλες εξετάσεις προληπτικού περιεχομένου, Κάνουμε το καλύτερο για τα ΚΑΠΗ μας μια και εμείς θέλουμε μια φορά το μήνα να κάνουμε κάτι για τα ΚΑΠΗ. Μας σταμάτησε ο ιός αλλά σιγά σιγά θα ξετυλίξουμε το κουβάρι των δράσεων μας” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΚύπελλο Ελλάδας: “Λυτρώθηκε” ο ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις (1-1) με τη Λάρισα
Επόμενο άρθροΤουρκία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών υπό το βάρος κατάρρευσης της λίρας