Το τεταμένο κλίμα των τελευταίων ημερών ανάμεσα στον απερχόμενο Δήμαρχο Κώστα Χατζηεμμανουήλ και στον Ανερχόμενο Δήμαρχο Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη αλλά και η λασπολογία που δέχθηκε ο Πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Θάσου Δημήτρης Πιπίνης ήταν η αφορμή για να μιλήσει με καυστική γλώσσα για τον ύποπτο ρόλο του Κ.Χατζηεμαννουηλ στις Λατομικές δραστηριοτητες του ιδίου αλλά και των Δημοτικών του Συμβούλων στην τελευταία προεκλογική ομιλία του συνδυασμού «Σύμπραξη Ευθύνης» στον Λιμένα της Θάσου.

Ο κύριος Πιπίνης κατηγόρησε ευθέως τον απερχόμενο δήμαρχο για επεμβάσεις στις αποφάσεις του σώματος με βάναυσο και οδυνηρό τρόπο ενώ μίλησε και για ένα σχέδιο εκβιασμού προς το πρόσωπο του.

Διαβαστε στο κειμενο που ακολουθει τις καυστικες δηλωσεις του Κυριου Δ.Πιπινη για τον Απερχομενο Δημαρχο Θασου:

Πριν ξεκινήσω την ομιλία μου θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον απερχόμενο δήμαρχο Θάσου Xατζημανώλη για την ανέξοδη δωρεάν διαφήμιση που μου έκανε σε κανάλια εφημερίδες πλατείες ακόμα και στο τελευταίο φύλλο της Θασιακης.Ασχολείται μαζί μου και φιγουράρω πάλι πρώτη μούρη δεν είναι και λίγο αυτό κοστίζει ακριβά.Φαίνεται ότι εκτός από την πανάκριβη διαφήμιση του ανυπάρκτου έργου του τον περισσεύουν αρκετά για να κάνει κάτι και για μένα….. μόνο εγώ τόσα χρονιά στήριξη;

Ευχαριστώ πολύ για την ευγενική χορηγία……

Φίλες και φίλοι αγαπητοί πολίτες της Θάσου δεν συνηθίζω να βγάζω λόγους και να απευθύνομαι από βάθρο το κάνω ελάχιστες φορές γιατί ποτέ δεν χρειάστηκε.Τον δημόσιο λόγο μου τον καταθέτω από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου από το 1986 που με την στήριξη και την εκτίμηση σας και σας ευχαριστώ πολύ γι αυτό με στέλνετε ανελλειπως στα έδρανα του δημοτικού συμβούλου.Από την θέση του πρόεδρου του σώματος την οποία υπηρέτησα επί 6 συνεχείς θητείες και με δυο διαφορετικους δημάρχους ήμουν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου σε όλη την θητεία του κυρίου Χατζηεμμανουηλ μέχρι την αποχώρηση – αποπομπή μου δηλαδή περίπου 7 χρόνια.

Η τελευταία δε εκλογή μου έτυχε της στήριξης του σύνολου του δημοτικού συμβουλίου πλην ΚΚΕ και τους ευχαριστώ όλους τους συνάδελφους. Ήταν πρωτοφανής εκλογή για όλη την χώρα.Πήρα 22 ψήφους στους 21 παρόντες.Δεν νομίζω κύριε Χατζηεμμανουήλ να με επέλεξαν για την ομορφιά μου η για τα σγουρά και μακριά μαλλιά μου.Κάτι άλλο θα τους ενέπνευσε για να με τιμήσουν επανειλημμένα με την εκλογή στην θέση αυτή.Ίσως ικανότητα ίσως αξιοπιστία καθαρός λόγος δημοκρατικοτητα σεβασμός στο σώμα και στους συναδέλφους όλων των παρατάξεων αλήθειες ταπεινότητα εμπιστοσύνη γνώση. Ιδιότητες και χαρίσματα που εσείς κύριε χατζημανωλη τα αγνοείται.

Φαντάζομαι όλα αυτά η μερικά…

Νομίζω ότι όλα αυτά τα πρόσεξες και τα χαιρόσουν και εσύ όταν με είχες διπλά σου ασπίδα προστασίας μέχρι που δεν ενέδωσα σε διάφορα ζητήματα δικαιοσύνης κοινού συμφέροντος και ηθικής.Κύριε Χατζημανωλη εγώ δεν είμαι χθεσινός εκλέγομαι ανελλιπώς απο το 1986 και δεν είμαι διαχειρισιμος από κανέναν.

Μερικές φορές είμαι σκληρός αλλά πάντα δίκαιος.

Ως πρόεδρος δεν θα εισάγαγα ποτέ την ολοκλήρωση του ΓΠΣ αν δεν ξεκινούσε ένας βαθύς διάλογος με όλους τους κοινωνικούς οικονομικούς επαγγελματικους επιστημονικους φορείς και δεν θα έβαζα την υπογραφή μου στο τελικό κείμενο το οποίο υπονομεύει οικονομικά περιβαλλοντικα οικιστικά μεγάλα τμήματα του νησιού.

Και δεν θα έκλεινα το μάτι όπως εσείς χαρισματικά σε ημεταίρους και πρόθυμους.Σας κατέστησα γνωστό με σαφήνεια ότι δεν μπορούμε να μονοπωλούμε τις δραστηριοτητες του δήμου μόνο με ημεταίρους και ότι στο εξής δεν ήμουν διατεθειμενος να εξαντλήσω το όποιο πολιτικό μου κεφάλαιο βάζοντας πλάτη σε τέτοιες πρακτικές. Έτσι λοιπόν έβαλες μπρος το σχέδιο σου έτσι νόμιζες καημένε ότι θα με εκβιάσεις ότι τάχα θα συμφωνούσα η αλλιώς θα με απεπεμπες.Αλλα φίλες και φίλοι γιατί με απέπεμψε ο κύριος Χατζηεμμανουηλ, γιατί λέει ότι προσπάθησα να ευνοήσω συγκεκριμένο επιχειρηματια. Πως όμως το ευνόησα όταν το αίτημα του σε σύνολο 24 ψήφων ψηφίστηκε με 16 θετικές ψήφους και παρ ότι ο δήμαρχος εκβίαζε απειλούσε και εκφόβιζε με σωρια ενδικων μέσων το σύνολο του σώματος.

Περι τίνος πρόκειται όμως…Πρόκειται για επικαιροποίηση μιας απόφασης του 1993 της τότε κοινότητας Παναγιας με πρόεδρο τον κύριο Ματσανη φαντάζομαι από κάπου θα μας ακούει, ομόφωνη που έδινε μια άδεια ερευνητικών εργασιών, μια άδεια λατομείου στην επιχείρηση του κυρίου Χαριτόπουλου.Εαν όμως εγώ ευνόησα την συγκεκριμένη επιχείρηση γιατί να μην την ευνόησε ο κύριος Μαλλιαρός που ψήφισε, ο κύριος Ιωάννου ο κύριος Πατές η κυρία Βλαχομανώλη ο κύριος Ελευθερίου ο κύριος Βασιλούδης και αποφασίζει δημοκρατικά και κατά πλειοψηφία….Θυσίασα την θέση μου για το δίκαιο την αξιοπιστία και την υστεροφημία μου .

Εσείς όμως κύριε Χατζημανωλη τι κάνατε??? Οτι ποιο βρώμικο μπορούσατε για να ακυρωθεί μια απόφαση.Προσέξτε κύριοι…. η απόφαση τον έκαιγε όχι η πορεία της .Ήθελε να μην υπάρχει απόφαση και ξέρετε γιατί ? Γιατί πρώτη φορά ένας δήμαρχος επεμβαίνει στις αποφάσεις του σώματος με βάναυσο και οδυνηρό τρόπο. Είναι προσβολή της δημοκρατίας. Το ήθελε βέβαια γιατί την συγκεκριμένη έκταση ήθελε να την προσφέρει βορά σε άλλη φιλική του εταιρεία εξ αθηνών. Με μηχανορραφίες και με πολιτική πίεση ακύρωσε την απόφαση αλλά δεν κρατιόταν ο καημένος δυο μήνες μετά την αποπομπή μου κατατέθηκε νεα αίτηση για τον συγκεκριμένο χώρο που μιλάμε από τους φίλους του.Ο ίδιος δε προσέτρεξε να ανανέωση την άδεια λειτουργίας τους σε μια επιχείρηση που κατέλαβε αυθαίρετα 79 στρέμματα στην θέση Σαλιάρα τα εκχέρσωσε παρανόμως και μας κουνούσε και το δάκτυλο.Τον εν λόγω χώρο τον ήθελε έρμαιο της αυθαίρετης παρέμβασης της εν λόγο εταιρείας .Ποιος λοιπόν ευνοεί ποιον..Ποιος έχει τουλάχιστον ύποπτο ρόλο κύριε δήμαρχε Χατζημανουηλ.

Πείτε μας ποιος έχει ύποπτο ρόλο…..

Βεβαία η αίτηση της εταιρείας λόγο αλλαγής των διαδικασιών απορρίφθηκε στην καβάλα και δικαιώθηκε η οικογένεια Χαριτοπουλου.Για να πάμε λίγο παρακάτω …..αποκαλέσατε κύριε Χατζηεμμανουηλ τον συνδυασμό μας Σύμπραξη Ευθύνης συνδυασμό μαρμαράδων..έχεις κανένα στοιχείο?Εδω στην Πλατεία …Όχι βεβαία…. λάσπη και ψέμματα μόνο με αυτά επιβιώνεις….

Η αλήθεια είναι άλλη…Ακούστε κύριοι και είναι οδυνηρό για τον ψεύτη τον λασπολόγο κύριο Χατζημανωλη.Μια απλή περιήγηση στο διαδίκτυο και ειδικά στην διαύγεια βγάζει μαργαριτάρια.Λίγο ασχολήθηκα….Ένα απογευματάκι…. για ακούστε…

Αίτηση άδειας λατομείου στην θέση τρεις γκρεμοί 31,579 στρεμμάτων.. το ξέρετε στην παναγια εδώ, πάνω ειναι στο όνομα του αντιδημάρχου σας του κυρίου Πεταμιδη.Η αίτηση απορρίφθηκε στις 07/12/18 την σπρωχνατε αλλά για άλλους λόγους απορρίφθηκε..

Ακούστε και κάτι άλλο..

Αίτηση για λατομικό χώρο 42,480 τετραγωνικών στρεμμάτων στο δημοτικό διαμέρισμα Ραχωνιου Γαβριήλ πλατανα η τοποθεσία.Είναι δημοτικός εν ενεργεία σύμβουλος του δημάρχου και υποψήφιος ξανά μαζί του.Παρακαλώ το καταλάβατε τουλάχιστον εσείς οι Ραχωνιωτες…..Γερακουδης Βασίλειος.

Συνεχίζουμε λατομείο Κρυσταλλινα στην θέση Θεολόγο… ιδιοκτήτης? Υποψήφιος τοπικός σύμβουλος όνομα ?Ο κύριος Μανακουδας..Πάμε παρακάτω ..η λασπολογία κυρίες και κύριοι με έκανε να γίνω λίγο σκληρός αλλά ξέρετε οι αντοχές μου είναι πολλές.Ακούστε και παρακάτω..ειδικός σύμβουλος διαχείρισης του δημάρχου για λατομεία (πρέπει να τα διαχειριζομαστε) την λέξη την υπογραμμίζω με μισθό 24,000 ευρώ τον χρόνο,με επαναλαμβανομενες συμβάσεις όλα αυτά τα χρόνια πήρε στο πρόσφατο παρελθόν άδεια λατομείου την οποία μεταβίβασε φαντάζομαι όχι δωρεάν αλλά έναντι υψηλού τιμήματος στην Λαζαρίδης ΑΕ.

Η σύζυγος του κυρίου είναι υποψήφια στον συνδυασμό του κυρίου Χατζηεμμανουηλ.Έχετε να πείτε τίποτε άλλο κύριε Χατζηεμμανουηλ?

Όλα είναι νόμιμα ..είναι όμως τίποτα από αυτά ηθικό?…Έχει κάποια δόση ηθικής όλη αυτή η συμπεριφορά?

Βουλώστε το λοιπόν και σιωπήστε…

Ακούστε λοιπόν κύριε Χατζηεμμανουηλ,σας συλλάβαμε με την γίδα στην πλάτη αλλά όχι μόνο με την γίδα εσείς πήρατε και το κατσικάκι.Ποιο τελικά είναι το ψηφοδέλτιο των μαρμαράδων;;;;Και ναι θα σχολιάσω και την τελευταία δήλωση στην Θασιακή φυλλάδα του δημάρχου:

«Δεν βγάζουν Δήμαρχο οι μαρμαράδες συμφωνώ αλλά ο κυρίαρχος λαός της Θάσου…»

Αν είναι ψέμματα…. τίποτα από όλα αυτά…..κύριε Χατζηεμμανουήλ έλα εδώ στην πλατεία να τα πούμε…..Ελα να με βρεις…

Αν δεν γνωρίζεις την διεύθυνση σε διευκολύνω είναι τριάντα μέτρα από το ιατρείο σου…Αλήθεια κύριε Δήμαρχε πόσο κόστισαν αυτά τα εννιά χρόνια οι υπηρεσίες του νομικού σας συμβούλου και η διαχείριση των οικονομικών υποθέσεων του δήμου μέσω του γραφείου του.

Πείτε μου..300,000 400,000 500,000 600,000 περισσότερα;;

Όλα νόμιμα να μην παρεξηγηθώ.Απαντήστε μας όλα νόμιμα πόσο κόστισαν …

Ξέρετε κύριοι συνδημότες την παροιμία….Γιάννης πίνει Γιάννης Κερνάει!!!!Εδω όμως η κατάσταση λίγο παραφράστηκε….

Κώστας Κερνάει Γιάννης Πίνει…

Στην περίπτωση βέβαια αυτή έχουμε υπερπαραγωγή δεν μιλάμε για απλά πράγματα μιλάμε για φιέστες.Ο λόγος μου είναι καθαρά πολιτικός και χιουμοριστικος ζήτω συγνώμη για τυχόν συμπτώσεις με πρόσωπα και καταστάσεις.

Προηγούμενο άρθροΧρυσή η Κορακάκη στο παγκόσμιο κύπελλο του Μονάχου
Επόμενο άρθροΟ Μιχάλης Χατζηγιάννης με τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Θάσου