Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, προχώρησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου Δημήτρης Μανίτσας, στην Εφημερίδα «ΚΑΒΑΛΑ 24/7» και την δημοσιογράφο Χριστίνα Νεφραίμ, κάνοντας έναν απολογισμό πεπραγμένων του Λιμενικού Ταμείου Θάσου για το 2020. Παράλληλα ο κ. Μανίτσας αναφέρθηκε στις μελέτες και τα έργα που προγραμματίζονται στο άμεσο μέλλον και αφορούν κυρίως την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και σημαντικά έργα που θα αλλάξουν την δυναμική των λιμανιών αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου Θάσου.

Ερώτηση: Έγκριση σχεδίου για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης. Τι ακριβώς σημαίνει και πόσο σημαντικό είναι αυτό το σχέδιο για τον Δήμο Θάσου;

Η Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου συνεχίζει όλες εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειες με στόχο, τόσο την εύρυθμη λειτουργία των Λιμανιών αρμοδιότητας του, όσο και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος. Κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, εγκρίθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας το «Αναθεωρημένο Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης» στις λιμενικές εγκαταστάσεις ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου.

Είναι η πρώτη φορά που το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου αναθεωρεί τόσο έγκαιρα το ανωτέρω σχέδιο έκτακτης ανάγκης και επιτυγχάνει και την έγκρισή του από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Αντικειμενικός σκοπός του Εθνικού Σχεδίου είναι η προετοιμασία και η οργάνωση όλων των απαραίτητων ενεργειών, η κατάλληλη εκπαίδευση τόσο στο προσωπικό του Λιμενικού Ταμείου, όσο και σε μένα προσωπικά, ώστε σε περίπτωση περιστατικού ρύπανσης ή άμεσου κινδύνου πρόκλησης ρύπανσης της θάλασσας ή των ακτών, να αντιληφθούν έγκαιρα και συντονισμένα οι απαραίτητες ενέργειες για την εξουδετέρωση των δυσμενών επιπτώσεων στο θαλάσσιο περιβάλλον και την προστασία των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση ναυαγίου η σε περίπτωση ρύπανσης μέσα στα λιμάνια μας, είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε.

Υπάρχει και η γνώση, και ο κατάλληλος εξοπλισμός που απαιτείται από το νόμο και την πολιτεία. Στον δήμο Θάσου είμαστε σε ετοιμότητα και δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του!!!!!

Ερώτηση: Κάνοντας έναν απολογισμό, ποια είναι τα έργα που υλοποιήθηκαν και ποια τα έργα προς υλοποιήσει για το 2021;

Πραγματικά παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, καταφέραμε να υλοποιήσουμε αρκετά έργα στο νησί. Το μεγαλύτερο έργο θεωρώ ότι ήταν το σκάψιμο του λιμανιού μετά το μεγάλο κακό που έγινε το Νοέμβριο του 2019, ένα έργο περίπου στις 400.000 ευρώ, που έγινε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, αφορούσε και τη μπούκα της Μαρίνας, και το λιμάνι καθώς είχαν χαθεί τρεις θέσεις για τα πλοία.

Παράλληλα υπάρχουν σε εξέλιξη έργα καθημερινότητας και αναφέρομαι σε ένα μικρό έργο στον Πρίνο, το οποίο ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες, ενώ αποπερατώσαμε το έργο στο μεγάλο το λιμάνι στο Λιμένα πάλι από τις ζημιές του Νοέμβριου και ότι άλλο προέκυψε από τον προηγούμενο χειμώνα.

Σαν Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου καθαρίσαμε τα φρεάτια, διορθώσαμε τους φωτισμούς και γενικά την καθαριότητα σε όλα τα λιμάνια της αρμοδιότητας μας. Τώρα, σαν Λιμενικό Ταμείο αν με ρωτάτε, η μεγάλη επένδυση και η μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε είναι το εμπορικό μας λιμάνι καθώς στην αρμοδιότητα μας έχουμε τρία επιβατικά και ένα εμπορικό λιμάνι. Για το εμπορικό μας λιμάνι λοιπόν, παίρνουμε όλες τις αδειοδοτήσεις για να κάνουμε όλες τις απαραίτητες υποδομές, ώστε να γίνει 100% όπως πρέπει να είναι.

Προηγούμενο άρθροΕπισπεύδεται η αξιολόγηση των αιτήσεων των δικαιούχων του προγράμματος Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 στην ΑΜΘ
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: 1.460 νέα κρούσματα- 325 οι διασωληνωμένοι – 28 νεκροί σε 24 ώρες