Σύμφωνα και με τον αντιδήμαρχο Ελευθερών, Χρήστο Πριονίδη:

“Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται συνεχής και παράνομη εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων και υπόλοιπα κοπής δέντρων, θάμνων, κλαδιά σε διάφορα σημεία της Νέας Περάμου και των υπολοίπων Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Ελευθερών.

Τα ΟΓΚΩΔΗ αντικείμενα δεν εγκαταλείπονται οπουδήποτε αλλά παραλαμβάνονται από τον Δήμο Παγγαίου κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των υπευθύνων με την Υπηρεσία Καθαριότητας στα τηλ 1) 25940 29070 η 2) 25943 50033.

Σε κάθε περίπτωση και στα πλαίσια του σωστού προγραμματισμού διαχείρισης απορριμμάτων της υπηρεσίας ο ιδιώτης είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει προηγουμένως το Δήμο πριν εναποθέσει τα απορρίμματα του.

Οι υπεύθυνοι υποχρεούνται:

Α. Να μην εκθέτουν τα ογκώδη απορρίμματα οποτεδήποτε παρά μόνον την ημέρα και λίγο πριν την ώρα που τους ανακοινώθηκε ότι θα περάσει το ειδικό απορριμματοφόρο, και να τα τοποθετούν έτσι ώστε να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία των πεζών ή οχημάτων και να είναι ευχερής η αποκομιδή τους. Το σημείο τοποθέτησης τους θα βρίσκεται στο πεζοδρόμιο μπροστά από την ιδιοκτησία τους (ή για περίπτωση πεζοδρόμου στο όριο της οικοδομικής τους γραμμής) ή στον πλησιέστερο κάδο απορριμμάτων.

Πρόστιμο για τους παραβάτες: 50,00 Ευρώ

Β. Απαγορεύεται η απόρριψη, εναπόθεση ή εγκατάλειψη αντικειμένων σε δημόσιους χώρους, εκτός των χώρων εκείνων που καθορίζονται από την αρμόδια αρχή.

Πρόστιμο για τους παραβάτες: 200,00 Ευρώ Τα ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΠΗΣ ΔΕΝΔΡΩΝ, ΘΑΜΝΩΝ, ΚΛΑΔΙΑ κλπ συσκευάζονται σε ελαφρά δεμάτια, δεμένα με ανθεκτικό σχοινί ή σύρμα, για την εύκολη φόρτωση τους. Για τον χρόνο προσωρινής εναπόθεσης τους ισχύουν όσα αναφέρονται πιο πάνω για τα ογκώδη αντικείμενα.

Πρόστιμο για τους παραβάτες: 80,00 Ευρώ.

Τα φύλλα, ξερά άνθη, υπόλοιπα καθαρισμού κήπων, γκαζόν κλπ., εάν μεν έχουν μικρό όγκο και βάρος συσκευάζονται σε ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους και τοποθετούνται εντός των κάδων όπως τα οικιακά απορρίμματα, εάν δε, έχουν μεγάλο όγκο, ακολουθείται η διαδικασία αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων.

Πρόστιμο για τους παραβάτες: 80,00 Ευρώ

Φίλοι μου συνδημότες αυτή η εικόνα δεν τιμάει κανένα μας. Ευελπιστώ στην καλή συνεργασία των δημοτών με την υπηρεσία καθαριότητας ώστε να μην βρεθούμε στην δύσκολη θέση επιβολής προστίμων”.

 

Προηγούμενο άρθροΘάσος | Κάλεσμα των σωματείων σε σύσκεψη στην Καλλιράχη το Σάββατο για την προετοιμασία συλλαλητηρίου στην 11 Ιουνίου
Επόμενο άρθροΤάνια Ελευθεριάδου | “Η Κυβέρνηση εγκατέλειψε τον πρωτογενή τομέα της Καβάλας”