Λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα των πτήσεων προς τη χώρα μας από 29 άλλα κράτη, η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, βάζει σε δεύτερες σκέψεις το επιτελείο της κυβέρνησης. Το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων λόγω των τουριστών δεν είχε φυσικά αποκλειστεί και ήταν ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων, όμως εκείνο που ανησυχεί περισσότερο είναι η συμπεριφορά των επαγγελματιών του ευρύτερου κλάδου.

“Έχουμε χαλαρώσει αρκετά και είναι αναμενόμενο γιατί υπάρχει και η κόπωση, το ότι είχαμε λίγα κρούσματα”, σημείωσε ο παθολόγος γιατρός Μιχάλης Σωτηρόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8.

Στα 11 τα νέα κρούσματα του κορωνοιού στη χώρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 10 Ιουνίου 2020 (ώρα 15:00).

“Είναι πολύ δύσκολα. Έχει ανοίξει η αγορά τα μαγαζιά, θα ανοίξει και ο τουρισμός, το καλοκαίρι υπάρχει χαλάρωση. Υπάρχει “μπούχτισμα” μετά από τόσες μέρες εγκλεισμού και ο κόσμος θέλει να ξεσκάσει όπως όλοι μας. Δεν κουνάμε το δάχτυλο σε κάποιους, όλοι κάνουμε λάθη. Πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην Ξάνθη και αυτό μας φέρνει σε δύσκολη θέση”, τόνισε ο κ. Σωτηρόπουλος.

Επίσης το ενδεχόμενο για δεύτερο επιδημιολογικό κύμα το χειμώνα είναι ανοιχτό, αλλά όλοι είμαστε προετοιμασμένοι καλύτερα σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. “Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, τις αποστάσεις, μάσκα προσώπου, πλύσιμο χεριών”.

Ακούστε όσα δήλωσε ο Μιχάλης Σωτηρόπουλος στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 από το 1.05.19

Προηγούμενο άρθροΑποτελεσματική η ανταπόκριση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας στην οικογένεια με παιδί με αυτισμό στην Ξάνθης που κινδύνευε με έξωση”
Επόμενο άρθροΣε νέα εποχή μπαίνει το Δημόσιο: Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών για ένα χαρτί – Όλες οι αλλαγές που έρχονται τις επόμενες ημέρες