Πολύ δύσκολη χαρακτήρισε την χρονιά ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογιώργης. Παρ` όλα αυτά πραγματοποίησαν αρκετές δράσεις.

Ο κ. Τσιλογιώργης ανέφερε ότι “Πράγματι ήταν μια δύσκολη χρονιά και η πανδημία ανέτρεψε πολλούς προγραμματισμούς μας. Ωστόσο η προσπάθεια μας συνεχίσθηκε και καταφέραμε μεσούσης της πανδημίας να υλοποιήσουμε κάποια εκδοτικά προγράμματα που είχαμε κατά νου και για να γίνω πιο συγκεκριμένους καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης και παράλληλα βγάλαμε το επετειακό λεύκωμα που είναι αφιερωμένο στους Θάσιους και Καβαλιώτες αγωνιστές του 1821 απλά η κακοκαιρία δεν μας επέτρεψε να το παρουσιάσουμε στο κοινό. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει μέσα στον Γενάρη αν βέβαια η πανδημία υποχωρήσει ……

Παράλληλα βγάλαμε και το 2ο τόμο από το 8ο Συμπόσιο Θασιακών Μελετών ο οποίος έχει πολύ ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις, μιλάμε για τον 21ο τόμο των Θασιακών και κλείσαμε το 2021 έχοντας έτοιμο το ημερολόγιο για το 2022. Αυτό άλλωστε συνηθίζουμε να βγάζουμε κάθε χρόνο και το ίδιο κάναμε και τώρα».

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Και πρόσθεσε πως «Το φετινό ημερολόγιο είναι πολύ ενδιαφέρον και έχει και τις παραδοσιακές συνταγές από όλα τα χωριά της Θάσου ενώ παράλληλα υπάρχουν κείμενα που έχουν ιδιαίτερες λογοτεχνικές αναφορές, μια και είναι κείμενα γραμμένα στην τοπική διάλεκτο. Κείμενα ως χρονογραφήματα από τον κ. Σωτήρη Γερακούδη και κάπως έτσι ολοκληρώσαμε τις προσπάθειες μας”.

Ο ίδιος τόνισε ότι ήταν μια δημιουργική χρονιά, στα πλαίσια του δυνατού πάντα. “Ελπίζω μέχρι το καλοκαίρι του 2022 να είναι καλύτερα τα πράγματα και πιστεύω ότι ο ιός θα μας εγκαταλείψει μια και έχω την αίσθηση ότι εκφυλίζεται οπότε πιστεύω ότι το καλοκαίρι θα μπούμε σε μια σχετική κανονικότητα» σημείωσε με έμφαση..

ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ

Τέλος ανέφερε ότι «Το νησί δεν έχει εμπορική κίνηση καθόλου αλλά ούτε και επισκέπτες. Και στην Θάσο είχαμε κάποια κρούσματα αν και ο χειμώνας στο νησί πάντα είναι δύσκολος. Απλά αυτή την φορά δεν είχαμε και επισκέψεις από ντόπιους για το καλοκαίρι. Οι ντόπιοι με πολύ φειδώ πήγαν στο νησί της Θάσου για τις εορτές. Το νησί της Θάσου όμως όλες τις εποχές έχει τα καλά του και ελπίζω κάτι να κάνουμε». Καταληκτικά ευχήθηκε μια καλή χρονιά.

Προηγούμενο άρθροΩς την καλύτερη χρονιά των τελευταίων 10 ετών χαρακτήρισε το 2021 ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το 2022