Από τις 7 έως τις 9 το πρωί, κάθε μέρα από σήμερα έως τις 18 Ιανουαρίου, θα απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικαστικοί υπάλληλοι λόγω της έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης. Ο πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων κ. Δημήτρης Μπακόλας στις δηλώσεις του έκανε λόγο για πολύ άσχημες εργασιακές συνθήκες.

Συγκεκριμένα είπε ότι «αποφασίσαμε την αποχή από τις εργασίες μας κάθε πρωί 7 με 9 μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου, λόγω έλλειψης θέρμανσης. Αύριο (σ.σ. σήμερα) είναι η τελευταία μέρα που μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα θέρμανσης γιατί το πετρέλαιο τελειώνει. Κυριολεκτικά έχουν στεγνώσει οι δεξαμενές. Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου, στο αίθριο του Δικαστικού Μεγάρου, θα γίνει μια παράσταση διαμαρτυρίας απ’ όλους τους εργαζόμενους σ’ αυτό, παρουσία των ΜΜΕ για την ενημέρωση των πολιτών της Καβάλας. Οι δικηγόροι και οι συναλλασσόμενοι με τις υπηρεσίες μας θα ενημερωθούν ώστε να μην έρχονται άσκοπα στο μέγαρο τις πρώτες πρωινές ώρες και να γλυτώσουν τη ταλαιπωρία. Παράλληλα, στη 1 η ώρα τις εργάσιμες μέρες θα γίνεται μέχρι τις 3μμ, που είναι ανοιχτές οι υπηρεσίες, θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Εναλλάξ θα είναι ανοιχτές, θα δέχονται τους πολίτες αλλά οι μισοί υπάλληλοι εναλλάξ θα αποχωρούν για τον ίδιο λόγο».

50 ΛΙΤΡΑ ΤΗΝ ΩΡΑ

Πρόσθεσε δε πως «Πετρέλαιο θέρμανσης προμηθευτήκαμε στις 25 Οκτωβρίου, 12 χιλιάδες λίτρα τα οποία φυσικά δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών. Αναγκάστηκε η διοίκηση να λειτουργεί 3 ώρες στην αρχή κάθε μέρα, μετά περιορίστηκε στις 2. Τώρα με το δριμύ ψύχος επανήλθε στις 3 ώρες για να φτάσει. Οι λέβητες είναι παρωχημένης τεχνολογίας, καίνε πολύ, και για να θερμανθεί το κτήριο καίει 50 λίτρα την ώρα. Θέλει, δηλαδή, 150 λίτρα τη μέρα που στην ουσία με τις 3 ώρες δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί. Αλλά δεν μπορεί να γίνει και κάτι διαφορετικό. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερες πιστώσεις πετρελαίου τις οποίες το υπουργείο για τους δικούς του λόγους αρνείται να χορηγήσει, έχοντας δικό του προϋπολογισμό. Κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες και η διοίκηση του Δικαστικού Μεγάρου και εμείς ως σύλλογος οι δικαστικοί υπάλληλοι. Ήδη εκκρεμούν αιτήματά μας από αρχές Δεκεμβρίου για χορήγηση νέας πίστωσης, αλλά λόγω του ότι είμαστε ακόμη στην αρχή του έτους και ο προϋπολογισμός ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, καθυστερούν και το πρόβλημα είναι ότι θα καθυστερήσουν κι άλλο, τουλάχιστον 10-15 μέρες από τη στιγμή που θα εγκριθεί η πίστωση. Οπότε το πρόβλημα παραμένει και είμαστε εγκλωβισμένοι. Δυστυχώς κι αυτό θα έχει συνέπεια. Όλοι όσοι βρίσκονται μέσα στο Μέγαρο θα ξεπαγιάζουν. Αυτό έχει να κάνει και με τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα έχουμε προβλήματα αν κάποιος πολίτης προσφύγει λέγοντας ότι δεν μπορεί να απονέμεται η δικαιοσύνη κάτω από τέτοιες συνθήκες. Είναι πολύ σύνθετο το θέμα».

Προηγούμενο άρθρο«Ξεπουλάμε εθνικά ιδεώδη» δήλωσε για τη συμφωνία των Πρεσπών ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής
Επόμενο άρθροΈκοψε τη βασιλόπιτα του ο ΑΟΚ