Κανονικά λειτουργούν οι παραλίες του Δήμου Καβάλας ενώ η Ακτή της Καλαμίτσας απέκτησε και 2 ναυαγοσώστες. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Κυριάκο Σταυρίδη αναμένουν να υπογραφεί σύμβαση με την ΕΤΑΔ για να κάνουν κάποιες παρεμβάσεις.

Ο Αντιδήμαρχος σημείωσε αρχικά ότι “Στις ακτές έχουμε συνεχείς εργασίες. Δεν σταματάμε καθόλου από την πρώτη ημέρα που ξεκινήσαμε έως και σήμερα αυτό που κάνουμε είναι να έχουμε επεμβάσεις.

Εξάλλου έχουμε και τους ναυαγοσώστες στις ακτές μας ενώ υπάρχουν και συνεργεία του Δήμου Καβάλας στην ακτή της Καλαμίτσας και κάνουν αυτό που πρέπει.

Όταν βέβαια ολοκληρωθεί η σύμβαση με την ΕΤΑΔ και περάσει οριστικά η διαχείριση στο Δήμο Καβάλας θα κάνουμε το παν για να μπει σε πρόγραμμα και αυτή η ακτή και να κάνουμε αυτό που πρέπει για να εξασφαλισθεί μια καλή και αξιοπρεπής εικόνα.

Προς το παρόν αυτό που κάνουμε είναι να καλύψουμε κενά και να διατηρήσουμε την κατάσταση σε ανεκτά επίπεδα. Σαφώς η εικόνα δεν είναι αυτή που θα θέλαμε αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και περισσότερα από την στιγμή που δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση.

Προβλήματα υπάρχουν αλλά πιστεύω ότι και αυτά θα τελειώσουν. Μόλις εντάξουμε την ακτή σε πρόγραμμα ή αν εξασφαλίσουμε οικονομικά πόρους για την ακτή θα κάνουμε αυτό που θέλουμε”.

ΔΥΟ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ

Ο ίδιος θύμισε ότι η ακτή της Καλαμίτσας απέκτησε δύο ναυαγοσώστες βάσει διαγωνισμού Της ΕΤΑΔ. “Βέβαια ο έξω χώρος δεν είναι του Δήμου Καβάλας, άρα πρέπει να γίνει η συμφωνία και θα αναλάβουμε εμείς ως Δήμος Καβάλας τη διαχείριση όλης της ακτής.

Πρόβλημα υπάρχει αλλά αν δεν ρυθμισθεί το θέμα χρήσης δεν θα μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Θα πρέπει να την συμμορφώσουμε, να την κάνουμε ως πρέπει ενώ γενικά τις ακτές μας προσπαθούμε να τις κρατήσουμε καθαρές.

Έχουμε συνεργεία, παλεύουμε και κάνουμε το παν. Καθαρίζουμε και χόρτα και περνάμε από τις γειτονιές. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί και τον Σεπτέμβριο όταν και θα μειωθούν τα καθημερινά μπάνια του λαού. Βέβαια τότε θα μπούμε και σε κάποια εγκαταλελειμμένα οικόπεδα προκειμένου να καθαρίσουμε και αυτά τα τμήματα που χρήζουν της παρέμβασης του Δήμου Καβάλας” τόνισε εν συνεχεία.

Γενικά αυτό στο οποίο έδωσε ο ίδιος ιδιαίτερη βαρύτητα είναι η επανάληψη δράσεων καθαρισμού προκειμένου όλα να είναι εν τάξει.

Προηγούμενο άρθροΤα κρουασάν έκρυβαν κοκαΐνη- Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης
Επόμενο άρθροΜε εντάσεις χωρίς λόγο κύλησε το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας