Από σήμερα θα εκτελούνται 2 δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκο Τσιλογιώργη τα δρομολόγια αυτά δεν τους ικανοποιούν.

Συγκεκριμένα είπε ότι «αλλάζουν από 1 Δεκεμβρίου τα δρομολόγια κι αυτό ήταν κάτι που το περιμέναμε. Από τη 1 Νοεμβρίου που άρχισε η νέα περίοδος των δρομολογίων για το 2021-22, τυπικά είχαμε 3 δρομολόγια αλλά ουσιαστικά 2. Κάποια δεν γινόντουσαν και υπήρχε μία αναστάτωση και ακαταστασία στα δρομολόγια γιατί κάποια βασικά και σε κάποιες μέρες της εβδομάδας δεν εκτελούνταν, με ευθύνη μιας εκ των τριών ναυτιλιακών εταιρειών. Από σήμερα θα έχουμε δύο τη μέρα και θα είναι αυτά που γνωρίζαμε στο παρελθόν. Δηλαδή 7.15πμ και 12μ από τον Πρίνου και 9.15πμ και 2μμ από την Καβάλα.

Τις προηγούμενες εβδομάδες είχαμε πολλά τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας από φίλους που ταξίδευαν προς τη Θάσο. Κατέβαιναν στον Πρίνο ή στην Καβάλα και δεν έβρισκαν πλοίο για να ταξιδέψουν. Τα δύο δρομολόγια τη μέρα δεν μας ικανοποιούν γιατί επανερχόμαστε σε χρονιές που διεκδικούσαμε περισσότερα, αλλά το ευχάριστο είναι ότι θα έχουμε δύο σταθερά δρομολόγια και ότι αυτά θα εκτελούνται μετά από συνεννόηση, από τη μία ναυτιλιακή εταιρεία για δύο μήνες περίπου και την περίοδο που θα αποσύρεται κάποιο πλοίο για συντήρηση θα αναλαμβάνει η άλλη εταιρεία».

ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πρόσθεσε ότι «βεβαίως, η Θασιακή Ένωση συνεχίζει τις προσπάθειές της γιατί έβλεπα τους καλοκαιρινούς μήνες κάποιες βαρύγδουπες δηλώσεις από διάφορους φορείς ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι καλύτερος του περσινού, ωστόσο η πραγματικότητα μας προσγειώνει και αυτήν τη στιγμή θα έχουμε δύο δρομολόγια τη μέρα για όλο το χειμώνα, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Μάρτιος και Απρίλιος είναι μια ενδιάμεση περίοδος και επειδή το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών έχει προνοήσει να αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια, ευελπιστώ ότι θα πάμε στα τρία και όταν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος θα έχουμε κι άλλη αύξηση.

Πρέπει το καθ’ ύλη αρμόδιο υπουργείο να δώσει οριστική λύση. Περιμένουμε και από την Αντιπεριφέρεια, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, να έχουμε μια σύσκεψη όλων των θεσμικών φορέων για να δούμε τι θα γίνει με την πορθμειακή γραμμή του Πρίνου».

ΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιες ημέρες της εβδομάδος θα εκτελείται μόλις ένα δρομολόγιο Καβάλας – Πρίνου λόγω του ότι η ναυτιλιακή εταιρεία του Φιλιάγκου αποσύρει το σκάφος της για συντήρηση.

Προηγούμενο άρθροΔιενέργεια δωρεάν Rapid Test στο Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου «Γεώργιος Παυλίδης» της ΠΕ Καβάλας
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Η ζωή πρέπει να συνεχιστεί – Οι προκαταλήψεις πρέπει να εκλείψουν