Σε απάντηση όσων κατά καιρούς αποδίδουν στη “Δύναμη Πολιτών Νέστου” μικροπολιτικά “παιχνίδια” και “μνημόνια συμμαχίας” 

Η “Δύναμη Πολιτών Νέστου” γεννήθηκε από την ανάγκη κάποιων συνδημοτών/ισσών να εκφραστούν με διαφορετικό τρόπο πάνω στα ζητήματα του τόπου τους. Απέναντι στη λογική των “Βροντάκηδων και Φουρτουνάκηδων” (“Μιχαηλιδικών και Τσομπανοπουλικών”) η Δύναμη Πολιτών Νέστου επιχείρησε κι επιχειρεί να αντιτάξει θέσεις, αντιθέσεις, λόγο κι αντίλογο. Αυτό ακολουθήσαμε και πράξαμε καθόλη τη διάρκεια του σύντομου πολιτικού μας βίου. Αυτό πράττουμε και τώρα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Το αν επιτυγχάνουμε τον παραπάνω στόχο είναι καθήκον και δικαίωμα του συμπολίτη μας να το κρίνει. Για αυτό κι απέναντι στην κριτική για τις θέσεις μας, όταν αυτή αρθρώνεται με επιχειρήματα, στεκόμαστε με ιδιαίτερο προβληματισμό κι ενδιαφέρον. Όταν όμως μένει σε ένα επίπεδο φημών, λάσπης ή της λογικής “αφού δεν είσαι με εμάς, είσαι με τους άλλους” οφείλουμε δύο πράγματα να επισημάνουμε: πως είτε οι τιμητές μας αδυνατούν να δεχτούν την άλλη άποψη είτε δεν έχουν επιχειρήματα για να αντιμετωπίσουν τις θέσεις μας.

Σε κάθε περίπτωση η Δύναμη Πολιτών Νέστου συνεδριάζει τακτικά με τα μέλη της, έρχεται σε επαφή με συνδημότες/ισσες, μαθαίνει τα προβλήματά τους και διεκδικεί την έκφρασή της.

Στόχος μας δεν είναι να συνταχθούμε ή να απορροφηθούμε κάποια στιγμή από κάποιον άλλο συνδυασμό. Στόχος μας δεν είναι να γίνουμε οι “ισορροπιστές” μεταξύ Μιχαηλίδη και Τσομπανόπουλου. Στόχος μας δεν είναι να γίνουμε ο “τρίτος πόλος”. Αντίθετα διεκδικούμε να μιλήσουμε επιτέλους σε αυτόν τον μικρό τόπο για ζητήματα, που αφορούν όλους μας, με τρόπο ώριμο, ενήλικο, τεκμηριωμένο. 

Κατά το δοκούν η λογική των “Βροντάκηδων και Φουρτουνάκηδων” μας θέλει “συμμάχους” του νυν ή του τεως δημάρχου. Αν απαριθμήσουμε όσα έχουν ακουστεί, εύκολα κανείς καταλαβαίνει ότι οι μεν (Βροντάκηδες) αναιρούν τους δε (Φουρτουνάκηδες). Τελικά όμως ούτε βουλευτές γίναμε ούτε θέση «αντιδημάρχου» πήραμε ούτε και γίναμε το “δεκανίκι” κανενός.

 

Εξάλλου οι πολιτικοί άνδρες που σέβονται τον εαυτό τους και την πορεία τους, δεν προσφέρουν στο τόπο αλλά καρτ και ιδιοτελώς και το σημαντικότερο για τους πολιτικούς είναι να αντιλαμβάνονται έγκαιρα το τέλος του πολιτικού τους χρόνου. Και αυτό προσδίδει ωριμότητα στην συμπεριφορά τους και στην πρακτική τους και όχι αλαλαγμούς, υστερίες και ανούσιες ανακοινώσεις, που διαβάζουμε στις τοπικές εφημερίδες.

 

Η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση όπως και η τυφλή συμπόρευση, αποτελούν εκδοχές του παλιοκοματισμού και του λαϊκισμού και πραγματικά εκφράζουν το ΜΑΥΡΟ στην πολιτική ζωή του τόπου, που κάποιοι ψάχνουν να βρουν ακόμα και σήμερα.

 

Αυτή η στάση ίσως δημιουργεί σύγχυση σε κάποιους που έχουν μάθει να λειτουργούν με τον τρόπο που μάλλον μας κατηγορούν. Ωστόσο η Δύναμη Πολιτών Νέστου θα εξακολουθήσει να πορεύεται με τις αρχές που ξεκίνησε σε πείσμα -ίσως κι απογοήτευση- κάποιων.

 

Για τη Δύναμη Πολιτών Νέστου

ο επικεφαλής

Περικλής Αμπεριάδης

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση σχετικά με την διαχείριση του ποσού που θα διαθέσει η εταιρεία του αγωγού TAP προς όφελος των τοπικών κοινωνιών πραγματοποιήθηκε,παρουσία και του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργου Παυλίδη
Επόμενο άρθροΟ πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς θα μιλήσει στη Καβάλα