Στις 25.06.2016 ο σύλλογος αδελφοποίησης Νυρεμβέργης – Καβάλας «ΦΙΛΟΣ», φόρτωσε για την Καβάλα 2 παλέττες με ηλεκτρονικό υλικό που αποτελείται από: 80 Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, 15 οθόνες, 1 σαρωτή (Scanner) με τα παρεκλόμενά τους, (καλώδια, ποντίκια κτλ), που προορίζονται για σχολεία όλων των βαθμίδων, τις κοινωνικές υπηρεσίες και συλλόγους ΑμΕΑ του δήμου Καβάλας. 

Η δωρεά αυτή είναι η 6η κατά τα τελευταία 6 χρόνια για τον δήμο Καβάλας. Στο σύνολο έχουν δωρηθεί στον Δήμο Καβάλας περισσότεροι από 250 ΗΥ.

 Ο σύλλογος “Φίλος” Α.Σ. έχει αποφασίσει ομόφωνα να το υλικό αυτό συλλέγεται και να αποστέλλεται συνολικά στον δήμο Καβάλας, επειδή οι υπηρεσίες του δήμου έχουν καλλίτερη επίγνωση των αναγκών των διαφόρων υπηρεσιών. Αποφεύγεται με αυτό τον τρόπο ο κατακερματισμός και η πολυδιάσπαση του υλικού.

 

Σε αυτή την αποστολή έχουν συμπεριληφθεί και περίπου 30 τόμοι του βιβλίου «Ελλάς και η ζώσα αρχιτεκτονική GR u.d.lebend. Architektur του GOTTFRIED SEMPER (1803-1879)» για τον σύλλογο αρχιτεκτόνων Νομού Καβάλας, στην ελληνική και γερμανική γλώσσα. Το μεταφορικό κόστος μέχρι τώρα έχει αναλάβει το καλύπτει η “Δημωφέλεια” Καβάλας.

 

Όπως και τα τελευταία 11 χρόνια η δωρεά των υπολογιστών είναι χορηγία του τμήμα IT της εταιρείας Semikron Elektronik που υποστηρίζει αυτές τις προσπάθειες από το 2005.

 

Από την Νυρεμβέργη​

Ξώγνος Α. Σωτήρης

“Φίλος” Α.Σ.

Προηγούμενο άρθρο“Επτά επί Θήβας” χθές στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων-video
Επόμενο άρθροΞεκίνησε το 2ο τουρνουά Beach Rugby και ολοκληρώνεται σήμερα στην Καβάλα-video