H Καφετζοπούλου Χριστίνα, Ειδική παιδαγωγός, Επιστημονική διευθύντρια Dyslexia Centers-Pavlidis method της   Καβάλας  κάνει γνωστά τα εξής:

«Μαζί με το Δήμο Καβάλας αλλά και με τη Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη (προσχολική ηλικία) ξεκινήσαμε την δωρεάν ανίχνευση στους μαθητές όλων των παιδικών σταθμών της πόλης μας , ώστε να εντοπίσουμε δυσκολίες στο λόγο αλλά και να ενημερώσουμε τους γονείς πάνω σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του παιδιού, τις μαθησιακές δυσκολίες αλλά και την διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και παρορμητικότητας (ΔΕΠΥ), η οποία υπάρχει από τη γέννηση του παιδιού καθώς είναι μια κυρίως κληρονομική διαταραχή και έχει βιολογική αιτιολογία.

Την πρωτοβουλία αυτή, του κέντρου μας αλλά και του Δήμου Καβάλας, αγκάλιασαν οι γονείς των παιδιών και αυτός είναι ο λόγος που ανταποκρίθηκαν τόσα πολλά παιδιά σε αυτό το κάλεσμα. Σκοπός της ανίχνευσης είναι να διαγνώσουμε όσο νωρίτερα γίνεται δυσκολίες που μπορούν να εμφανιστούν ή που έχουν εμφανιστεί ήδη στα παιδιά ώστε οι γονείς τους να μπορέσουν έγκαιρα να επέμβουν και να τις αντιμετωπίσουν, αφού η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση μπορεί να αποφέρει ακόμα θεαματικότερα αποτελέσματα βελτίωσης.

Ταυτόχρονα, μας δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τους εκπαιδευτικούς και όλο το προσωπικό των παιδικών σταθμών, οι οποίοι μας μετέφεραν τους προβληματισμούς τους αλλά ενημερώθηκαν και διεξοδικότερα για τις δυσκολίες που μπορούν να εμφανίζουν τα παιδιά ανάλογα το αναπτυξιακό τους στάδιο.

Το πρόγραμμα ακόμη συνεχίζεται με την συνδρομή και την πολύτιμη βοήθεια των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζόμενων στους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας».

Προηγούμενο άρθροΗ Αρχαιολογική Υπηρεσία ανακάλεσε οικοδομική άδεια στην Θάσο σε περιοχή που την θεωρεί αρχαιολογικού ενδιαφέροντος
Επόμενο άρθροENERGEAN ΚΑΒΑΛΑ BC: Κατάρρευση στο β’ ημίχρονο