Δεν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας την Πέμπτη λόγω έλλειψης απαρτίας. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Γραμμένος εξέφρασε την απογοήτευση του για την εν λόγω εξέλιξη.

Όπως τόνισε “Νομίζω ότι αυτή η συνεδρίαση – αν και είμαι πάντα μετριοπαθείς στους χαρακτηρισμούς προς τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας – ωστόσο αυτό που έγινε δεν ήταν και η καλύτερη ημέρα για την ιστορία του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

Είναι άκομψο αυτή η διοίκηση η οποία συγκαλεί το Δ.Σ. για να προχωρήσει και τα θέματα τα οποία τρέχουν και για τα οποία θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις να απουσιάζει σύσσωμη και να σαμποτάρει την λειτουργία του Σώματος.

Εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι άλλες παρατάξεις με ενδιαφέρει ότι τον θεσμό του Δ.Σ. να τον προασπίζεται και πάνω από όλα η διοίκηση. Αυτό όμως δεν έγινε. Δεν ήταν μια καλή ημέρα.

Εγώ όταν με ενημέρωσαν ότι αποφασίσθηκε η συμμετοχή των παρατάξεων, αυτής που ανήκω εγώ και του κ. Παπαδόπουλου και του κ. Ξανθόπουλου, θα πρέπει όταν αποφασίζεται κάτι τέτοιο να είναι παρόντες τα μέλη των παρατάξεων αυτών.

Το “κάτι μου έτυχε” να το δεχθώ όταν έχουμε δια ζώσης συνεδριάσεις ή όταν είναι ένα θέμα υγείας. Όταν όμως μπορούμε να μπούμε ακόμη και από ένα κινητό τηλέφωνο για να δώσουμε μια παρουσία δεν νομίζω ότι είναι σοβαρό πρόβλημα για να απουσιάσουμε από την συνεδρίαση».

ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ

Και πρόσθεσε πως «Κάποια στιγμή έγινε αντιληπτό ότι ακόμη και το σύνολο των μελών της αντιπολίτευσης των παρατάξεων ήταν παρόντα στο Δ.Σ. και όμως και πάλι δεν θα είχαμε απαρτία. Όταν 2Ο δημοτικοί σύμβουλοι είναι η δύναμη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης μαζί με τον κ. Ξανθόπουλο, συνεπώς ούτως ή άλλως δεν ετίθετο θέμα να διεξαχθεί η συνεδρίαση. Όταν λέμε ότι θα πάμε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. σημαίνει ότι πηγαίνουμε, Και υπήρχε λόγος να ήμασταν παρόντες εν προκειμένω. Μάλιστα με την έννοια ότι μπορούμε να μπούμε και από το κινητό.

Τώρα πιστεύω ότι έπρεπε να συνεδριάσουμε σε νέα ημερομηνία με τα ίδια θέματα. Ειδάλλως θα έπρεπε να σταλεί νέα πρόσκληση και ίσως να έμπαιναν και νέα θέματα. Όμως όταν αναβάλλεται μια συνεδρίαση λόγω απαρτίας τότε ορίζεται η ημέρα και η ώρα και τα θέματα παραμένουν ίδια”.

ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ

Ο ίδιος με την εμπειρία του δεν θυμάται να έγινε κάτι ανάλογο. “Στη διάρκεια των 5 ετών που προήδρευα στο Δ.Σ. δεν είχαμε τέτοια θέματα. Αίτημα για ματαίωση λόγω απεργίας νομίζω ότι από τον κ. Ποτόλια είχε μπει πάλι ένα τέτοιο ζήτημα αλλά τότε οι συνθήκες ήταν διαφορετικές γιατί ήταν καθαρά θέμα της διοίκησης. Όταν έχεις 25 συμβούλους, η αντιπολίτευση δεν μπορεί από μόνη της να λειτουργήσει το Δ.Σ. όπως θα μπορούσε τώρα με αυτή την θητεία και με απουσία της διοίκησης. Τότε δεν υπήρχε τέτοιο θέμα οπότε ό,τι αποφάσεις και να έπαιρνε η διοίκηση έτσι θα προχωρούσε και το θέμα του ΔΣ.

Από την άλλη είναι γνωστό ότι υπάρχουν πια συμπολίτες μας που έχουν δείξει ενδιαφέρον να ηγηθούν μιας προσπάθειας για την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου Καβάλας.

Βέβαια όσα περισσότερα ονόματα ακούγονται, τόσο πιο πολύ περιπλέκεται μια κατάσταση και τίποτε δεν είναι σίγουρο. Δεν ξέρω πως παρασκηνιακά μπορεί να λυθεί κάτι τέτοιο και αν κληθεί κάποια στιγμή το κόμμα της ΝΔ να δώσει χρίσμα σε κάποιον συγκεκριμένο υποψήφιο…. Αυτό το βλέπω λίγο δύσκολο υπό τις παρούσες συνθήκες. Θα δημιουργηθούν δυσαρέσκειες και αυτά τα ζητήματα πρέπει να λυθούν πολύ πιο μπροστά και όχι βέβαια τον τελευταίο μήνα ή το τελευταίο 6μηνο όπως είχε γίνει για παράδειγμα στις προηγούμενες εκλογές που συζητούσαμε για το αν η ΝΔ θα στηρίξει την κ. Τσανάκα ή αν θα βάλει τον Αή τον Β βουλευτή στις βουλευτικές εκλογές και τρέχαμε μέχρι τον τελευταίο μήνα για να δούμε ποιος θα είναι στο ψηφοδέλτιο” τόνισε χαρακτηριστικά.

ΠΕΡΙ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ….

Στο ερώτημα αν ανοίγει το παιχνίδι και για άλλους εκτός της παράταξης της κ. Τσανάκα «ΑΝΑΣΑΣ» τόνισε ότι “Σαφώς αλλάζουν τα πράγματα. Το παιχνίδι μπορεί να ανοίξει και για άλλους, εκτός ΑΝΑΣΑΣ. Δεν μιλάμε για κληρονομική διεκδίκηση του Δήμου Καβάλας.

Αυτή η στήριξη, η διακριτική, γιατί έτσι πρέπει να γίνεται συνήθως έχει παρασκήνια από πίσω. Και μπορεί το κόμμα να έχει μια διακριτική στήριξη προς έναν υποψήφιο αλλά άλλοι παράγοντες μπορεί να έχουν στήριξη προς άλλον υποψήφιο.

Τα λόγια είναι διαφορετικά. Στήριξη θέλουν όλοι, και ξέρω ότι γίνονται επαφές και διεργασίες και υπάρχει και η προοπτική στο μυαλό κάποιων να στηριχθεί από τη ΝΔ η υποψηφιότητα του Μάκη Παπαδόπουλου.

Μιλάμε για πραγματικό γεγονός και όχι για σενάρια. Προσωπικά στις επόμενες δημοτικές εκλογές δεν θα είμαι παρών. Ο κύκλος μου έχει κλείσει στο Δήμο Καβάλας. Υπάρχει μια σκέψη για τις Περιφερειακές εκλογές αλλά είναι πάρα πολύ νωρίς. Αυτό που θέλω είναι η διεκδίκηση μιας θητείας στο Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας”.

ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Σε ό,τι αφορά τα Δικαστήρια ανέφερε ότι “είχαμε την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων όπου και τέθηκε το θέμα να διεκδικηθεί επιτακτικά το πλήρες άνοιγμα των ποινικών δικαστηρίων. Αυτό που πληροφορηθήκαμε κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας ήταν ότι θα επεκταθεί η παραγραφή μέχρι τις 31/12/2025 δηλαδή να γίνονται οι δίκες που παραγράφονται μέχρι εκείνη την ημερομηνία από το 2024 που ήταν σήμερα. Άρα και κάποιες άλλες δίκες θα υπάγονται στις εξαιρέσεις και θα γίνονται περισσότερες δηλαδή από αυτές που είναι τώρα αλλά αυτό θα ισχύει μέχρι τέλος Ιουνίου, ένα διάστημα 15 ημερών περίπου που ειδικά όλα θα είναι περιορισμένα. Από 1η Σεπτεμβρίου αν όλα πάνε καλά, θα πάμε σε πλήρη απελευθέρωση όλων των ποινών και των δικών”.

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη (14 Ιουνίου)
Επόμενο άρθροΤο Επιμελητήριο Καβάλας θα διοργανώσει την Ετήσια Εμπορική του Έκθεση στο Εκθεσιακό Κέντρο στην Νέα Καρβάλη