Δυσαρέσκεια επικρατεί στους αστυνομικούς υπαλλήλους για το γεγονός ότι τους ανατίθενται καθήκοντα που δεν θα έπρεπε όπως τους ελέγχους για άσκοπη κυκλοφορία πολιτών. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Νίκος Ίμβρος επεσήμανε ότι τους έχουν φορτώσει ρόλους που δεν τους ανήκουν.

Αρχικά ανέφερε ότι “Είναι γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια αυτό που ζητάμε είναι η ελληνική πολιτεία να αποφασίσει επιτέλους τι είδους αστυνομία θέλει. Αστυνομία για τον σκοπό για τον οποίο έχει δημιουργηθεί και έχει υπάρξει διαχρονικά; Δηλαδή δίπλα στον πολίτη για την προστασία του πολίτη, της ζωής και της περιουσίας του ή για πάσα νόσο όπως λέμε εμείς και για να της φορτώνουμε κάθε πάρεργο που υπάρχει, είτε γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε προσλήψεις σε άλλες υπηρεσίες για να κάνουν αυτές τις δικές τους δουλειές, είτε γιατί είμαστε εμείς η εύκολη λύση.

Με αποτέλεσμα σε όλες αυτές τις καταστάσεις, ο Έλληνας αστυνομικός να είναι ο κακός και μάλιστα να είναι απέναντι στον πολίτη, αυτός ο οποίος ακόμη και από τα μικρά παιδιά που διώχνουμε από τις αυλές των σχολείων το βράδυ γιατί πρέπει να πάνε στο σπίτι τους λόγω της απαγόρευσης που υπάρχει μέχρι και τους σοβαρούς και μεγάλους που φαινόμαστε ότι εμείς τους κυνηγάμε, στην πραγματικότητα εμείς είμαστε αυτοί που μας έχουν φορτώσει ρόλους που δεν μας ανήκουν.

Και επειδή μας λένε να μην κάνουμε ελέγχους και να μην αντιδρούμε εγώ προσωπικά έχω ξεκαθαρίσει ότι όταν είσαι σε διαδικασία προϊσταμένου υφισταμένου ή εντολών από κάποιους δεν μπορείς να μην τις εκτελέσεις. Άλλο καταστάσεις όπως στη Ν. Σμύρνη όπου και εμείς εκεί καταδικάσαμε τα συμβάντα.

Βέβαια πρέπει να θυμίσω αυτό που λέμε ότι. Ότι δηλαδή όλα τα δάκτυλα δεν είναι ίδια. Δεν είδα ποτέ στην Πλατεία Καπνεργάτη Καβάλας πολίτη με αστυνομικό να χτυπιούνται και να δέρνονται!!!»

ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ

Και πρόσθεσε πως «Και εδώ κάνουμε ελέγχους για άσκοπη μετακίνση. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι για να βεβαιωθεί σε κάποιον παράβαση θα πρέπει να το επιδιώξει ο ίδιος. Θα πρέπει κάποιος να μην στέλνει μήνυμα μετακίνησης ή θα πρέπει να είναι συνεχώς έξω. Δεν νομοθετούμε εμείς. Βλέπουμε πολίτες επιθετικούς απέναντι μας λές και εμείς νομοθετούμε. Εμείς ζούμε σε αυτή την κοινωνία και βιώνουμε μια κατάσταση δύσκολη.

Όλοι όμως έχουμε κουραστεί. Και ξέρουμε ότι τα 300 ευρώ πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση δεν είναι λίγα. Με 534 ευρώ που δίνονται από την μη επιστρεπτέα επειδή είναι σε αναστολή, φανταστείτε ότι αν εγώ πάρω 300 ευρώ από μια παράβαση για μη αποστολή τηλεφωνικού μηνύματος θα είναι τρομερό αυτό που θα κληθώ να κάνω. Αν ήθελε όμως η ελληνική πολιτεία να βάλει κανόνες και να υπάρξει και λογική θα έπρεπε αυτά τα ποσά να είναι μικρότερα. Αν όμως ο σκοπός ήταν να πετύχουμε τη μη διασπορά του ιού. Αλλά πλέον με τον τρόπο που λειτουργούν τα sms, αλλά και με τον τρόπο που μπορεί κανείς να κυκλοφορεί, καθώς και με το πρόστιμο των 300 ευρώ είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση πρώτα από όλους για εμάς. που κάνουμε τους ελέγχους”.

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Κερίδης: Δεν πρέπει βέβαια να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, σε ότι αφορά την κρίση της Τουρκίας
Επόμενο άρθροΕβρίτης δωρίζει το οικόπεδό του για να χτιστεί εκκλησία στο Φυλάκιο