Δράση για τους ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή χτυπημένοι από τον καρκίνο, οργάνωσε το Σάββατο 30 Μαίου ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου, στην Πλατεία  Κανάρη στην Παραλία της πόλης. Από τις 10.30 το πρωί μέχρι 12.00 το μεσημέρι, οι Καβαλιώτες βρέθηκαν στον χώρο και έγραψαν στα μπαλόνια που υπήρχαν εκεί τα ονόματα των αγαπημένων τους που έχουν φύγει.

Στις 12 αφέθηκαν τα μπαλόνια στον ουρανό στέλνοντας  το μήνυμα ότι οι άνθρωποι «φεύγουν» αλλά δεν ξεχνιούνται. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Παναγιώτης Φώτου σημείωσε ότι είναι μία εκδήλωση μνήμης για όσους έφυγαν από την ζωή από καρκίνο.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «ο σύλλογός μας κάθε χρόνο προσέφερε στα μέλη του, τους συμπολίτες μας, δωρεάν πλήρη έλεγχο για τα πνευμόνια, τη σπειρομέτρηση. Αυτό γινόταν με τους πνευμονολόγους του Νοσοκομείου. Ταυτόχρονα είχαμε μια παράλληλη δράση για να θυμόμαστε που έχουν «φύγει». Την ημέρα αυτή πετούσαμε μπαλόνια στον ουρανό γράφοντας τα ονόματα των συνανθρώπων μας. Αυτήν τη δράση θα την πραγματοποιήσουμε, τη σπειρομέτρηση όχι, λόγω του κορωνοϊού. Η εκδήλωσή μας θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κανάρη στην παραλία από τις 10.30πμ μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Προσκαλούμε τα μέλη μας, τους φίλους μας, τους Καβαλιώτες, να προσέλθουν και να γράψουν στα μπαλόνια μας τα ονόματα των εκλιπόντων. Σαν κεράκι θα τα στείλουμε στον ουρανό, όλα μαζί στις 12μμ, για να τους δείξουμε ότι δεν τους ξεχνάμε. Τους έχουμε στην καρδιά μας. Διότι ο πραγματικός θάνατος κάποιου είναι όταν τον ξεχνάς. Εμείς τους θυμόμαστε και θα τους θυμόμαστε. Αξίζει τον κόπο να έρθουν οι συμπολίτες μας στην εκδήλωση».

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Πρόσθεσε ότι «ο σύλλογος μας επανήλθε κανονικά στη λειτουργία του με όρους ασφαλείας και προφύλαξης που υποδεικνύει η πολιτεία. Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά, οι δράσεις μας και οι προσφορές μας συνεχίζονται και θα συνεχιστούν. Ακόμη, μέσα στον Ιούλιο θα κάνουμε ακόμη μία δράση που θα πρέπει να τονιστεί. Θα προσφέρουμε δωρεάν στις μητέρες των μικρών παιδιών αντηλιακές κρέμες για τα παιδιά για να προφυλαχτούν από τον ήλιο και τον καρκίνο του δέρματος. Αυτά θα τα ανακοινώσουμε στο μέλλον. Επίσης θα δώσουμε και 250 μαστογραφίες δωρεάν, κάτι που κάνουμε εδώ και 2 χρόνια».

Προηγούμενο άρθροΠρ.Επαγγελματιών Ν.Ηρακλείτσας: Τα μέτρα δεν αρκούν ώστε να μείνουν ανοιχτές οι επιχειρήσεις εστίασης
Επόμενο άρθροΗ Θάσος ήταν και είναι ασφαλής νησιωτικός τουριστικός προορισμός