markopoylos178-604x402

Κατά γενική ομολογία η προεκλογική συζήτηση που ξεχωρίζει στην πόλη, στην ΠΕ Καβάλας και σε ολόκληρη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης είναι εκείνη για τις επόμενες περιφερειακές εκλογές. Το συγκεκριμένο θέμα έχει ξεπεράσει ακόμη και τη συζήτηση για τους υποψήφιους δημάρχους, πολύ δε περισσότερο την προεκλογική συζήτηση για τις επόμενες εθνικές εκλογές το φθινόπωρο του 2019.

Οι λόγοι είναι πολλοί και γνωστοί. Ξαφνικά βρισκόμαστε να συζητούμε για τα προεκλογικά ζητήματα της περιφέρειας και μάλιστα τόσο πολύ, όσο ποτέ πριν κατά το παρελθόν. Σήμερα οι βέβαιοι υποψήφιοι περιφερειάρχες είναι ο Χρήστος Μέτιος και ο Κωστής Σιμιτσής. Πιθανοί υποψήφιοι είναι επίσης οι κ.κ. Τοψίδης και Κατσιμίγας. Οι προαναφερόμενοι υποψήφιοι περιφερειάρχες αναζητούν υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις που απαντήσεις που λαμβάνουν είναι διστακτικές και παραπέμπουν σε περίοδο αναμονής, μεγαλύτερη κι από εκείνη που προηγήθηκε.

Χαρακτηριστικές είναι οι εξελίξεις με τους 13 εκπροσώπους της περιφερειακής ενότητας Καβάλας στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο. Αν και πρόκειται για 13 αιρετούς που υποτίθεται ότι βρίσκονται σε θέση ισχύος συγκριτικά με τους νεοεμφανιζόμενους, μόνο οι τρεις εξ αυτών έχουν ξεκαθαρίσει με ποιον θα κατέλθουν ως υποψήφιοι σύμβουλοι στις επόμενες περιφερειακές εκλογές.

Γνωρίζουμε δηλαδή ότι ο Κώστας Αντωνιάδης θα είναι υποψήφιος σύμβουλος με τον Χρήστο Μέτιο, ο Αρχέλαος Γρανάς θα είναι υποψήφιος με τον Κωστή Σιμιτσή, ενώ ανεπίσημα σίγουρη είναι η υποψηφιότητα του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη στον συνδυασμό του Χριστόδουλο Τοψίδη. Όλοι οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατάσταση διστακτικότητας και αναμονής.

Θεωρείται σχεδόν αδύναμη η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Θόδωρου Μαρκόπουλου με το συνδυασμό του Χρήστου Μέτιου. Ομοίως και του Χρήστου Γάκη, αν και τίποτε δεν αποκλείεται για τις μελλοντικές του σχέσεις με τον κ. Μέτιο. Ο Σωτήρης Παπαδόπουλος φαίνεται να σταματά τη συζήτηση για συμμετοχή στις εκλογές του πρώτου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης κι εξετάζει την πιθανότητα υποψηφιότητάς του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, αλλά γενικότερα παραμένει άγνωστο το τι θα πράξει. Δεν αποκλείεται να επανέλθει στο στίβο των περιφερειακών εκλογών.

Ο Σταύρος Τσολάκης που εκλέγεται στη Θάσο είτε θα είναι υποψήφιος με τον κ. Μέτιο είτε θα αποδεχθεί την πρόταση του Λευτέρη Κυριακίδη, ώστε να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του νησιού. Με τον κ. Μέτιο φαίνεται να συζητά ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος προερχόμενος από τη Χρυσή Αυγή Τάσος Ναθαναηλίδης. Άγνωστες είναι οι προθέσεις της Στέλλας Γκανιάτσου, της Κατερίνας Γεροστεργίου, ενώ ο Παντελής Λαζαρίδης συζητά υποψηφιότητα με τον κ. Κατσιμίγα.

Φυσική και λογική εξέλιξη για τον Τάσο Τσαλδαρίδη θα είναι η συνεργασία του με τον Κωστή Σιμιτσή, με τον οποίον επρόκειτο να έχει συνάντηση στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η διστακτικότητα και η αναμονή φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και το Νοέμβριο. Στις 18 Νοεμβρίου θα ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του ο κ. Τοψίδης. Ιδιαιτέρως άσχημες είναι οι σχέσεις του με τον κ. Πέτροβιτς, ενώ δεν φαίνεται διατεθειμένος να συζητήσει και να συνεργαστεί με τον κ. Ζαγναφέρη.

Περιφερειακός σύμβουλος της Καβάλας είναι σήμερα και ο Βασίλης Τραϊφόρος. Αρχικά είχε ακουστεί ότι θα αποχωρήσει από το περιφερειακό συμβούλιο λόγω στήριξης της υποψηφιότητας Μουριάδη για το δήμο Καβάλας. Ωστόσο, η υποψηφιότητα του Κωστή Σιμιτσή επαναφέρει το σενάριο παραμονής του Βασίλη Τραϊφόρου στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής για τις περιφερειακές εκλογές στην ΑΜΘ.

Προηγούμενο άρθροΑΟΚ- Ορφέας Ξάνθης 2-0: Προχωράει με ηγέτη τον Μαρκόπουλο
Επόμενο άρθροΚλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη