Ο δικηγορικός σύλλογος Καβάλας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο πρωτοδικών και ειρηνοδικείου και καθορίστηκαν ζητήματα που έχουν σχέση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία θα πρέπει να ισχύσουν στο δικαστικό μέγαρο. “Λάβαμε όλα τα αναγκαία μέτρα”, τόνισε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος, Lobby 101.8.

Από αύριο επιστρέφουν οι δικηγόροι της Καβάλας στις περιορισμένες λειτουργίες μετά την αποχή που είχαn από τις 28 Απριλίου.

“Απέχουμε πολύ από την κανονικότητα. Από τις 28 Απριλίου έχουν οριστεί να εκδικάζονται κάποιες υποθέσεις ασφαλιστικών μέτρων πολύ συγκεκριμένες. Ισχύει η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων έως 15 Μαϊου. Μέχρι τότε θα βγει νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα ορίζει τους όρους και τις λειτουργίες για το διάστημα των επόμενων 15 ημερών. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο υπουργός δικαιοσύνης ανέφερε πως από 1η Ιουνίου μπαίνουμε σε μία νέα κανονικότητα. Και μέχρι τέλη Ιουνίου εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες θα ομαλοποιηθεί η λειτουργία των δικαστηρίων”, δήλωσε ο Γιώργος Γραμμένος.

Το δικαστικό έτος θα έχει διάρκεια μέχρι 15 Ιουλίου λόγω παράτασης. “Να είμαστε οργανωμένοι και να προετοιμαστούμε για την 1η Σεπτεμβρίυο όπου ξεκινά”, επεσήμανε ο κ. Γραμμένος.

Σχετικά με την δέσμευση αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους επιστημονικούς κλάδους, ο κ. Γραμμένος φάνηκε ανήσυχος καθώς εκκρεμεί ακόμα Κοινή Υπουργική Απόφαση που ορίζει τον ακριβή χρόνο.

Aκούστε τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος στο Lobby 101.8 για το συγκεκριμένο θέμα από το 1.39.27 έως 1.45.10

Προηγούμενο άρθροΤι είπε ο Πρωθυπουργός από την Βουλή για τα πετρέλαια του Πρίνου
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ Καβάλας | Εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα έχει ανοίξει η κερκόπορτα για την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και στην περιοχή μας