Την ικανοποίηση της εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου για τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου σε ότι αφορά τα 74 στο Εσκί Καπού που παραχώρησε ο Δήμος Καβάλας στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας για την κατασκευή του νέου Λιμανιού Φίλιππος Β`. Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου το 2011 απομείωσε τα 74 στρέμματα σε 11 με στόχο να μειωθεί το κόστος απαλλοτρίωσης οπόταν ο Δήμος Καβάλας προσέφυγε νομικά αλλά και στον Άρειο Πάγο, στον οποίο συζητήθηκαν τον Δεκέμβριο 2 αιτήσεις αναίρεσης, μία του Δημοσίου εναντίον της «Δημωφέλεια» και μία του ΟΛΚ εναντίον της «Δημωφέλεια» που αφορούσαν το λιμάνι Φίλιππος Β`.
Η αίτηση αναίρεσης του Δημοσίου δικαίωσε πριν 1 μήνα την «Δημωφέλεια» ενώ χθες ενημερώθηκαν ότι δικαιώνει ο Άρειος Πάγος την «Δημωφέλεια» σχετικά με το Λιμάνι Φίλιππος Β`. Μάλιστα προβλέπεται και χρηματική αποζημίωση για την «Δημωφέλεια» ύψους 1. 700.000 ευρώ μαζί με τους τόκους ενώ απεμπλέκεται το έργο του Λιμανιού που κυριολεκτικά κινδύνευσε να απενταχθεί από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα στο οποίο ήταν εντεταγμένο ως συγχρηματοδοτούμενο.

Σε δηλώσεις του ο πρώην Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής αναφέρθηκε στην δικαστική απόφαση λέγοντας οτι το προηγούμενο διάστημα υπήρξε αντικαβιώτικη συμπεριφορά.

Προηγούμενο άρθροΕρώτηση Ν.Παναγιωτόπουλου για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων 
Επόμενο άρθροΤο πασχαλινό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων στις Σέρρες