Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θόδωρος Μουριάδης έκανε λόγο για πολιτικά τερτίπια διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς για τη Μεγάλη Λέσχη.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «εδώ ισχύει το να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Κάτι τέτοιο ισχύει στο τοπικό πολιτικό σκηνικό. Κάποιοι θεωρούν ότι με τέτοιες ανοησίες θα πλήξουν τη δημοτική αρχή. Ο καθένας αυτοπροσδιορίζεται από τις πράξεις, όμως αυτό που μετράει περισσότερο δεν είναι αν θα γίνεις δήμαρχος ή οτιδήποτε άλλο, αλλά το πόσο αξιοπρεπής είσαι. Ο καθένας δείχνει ποιος είναι στην πραγματικότητα.

Η άδεια πυρασφάλειας που είχε η Δημοτική Καπναποθήκη έληξε το 2018. Θα έπρεπε να έχουν βγάλει ήδη την άδεια με την προϋπόθεση να ανανεώσουν την άδεια πυρασφάλειας και να για να γίνει αυτό έπρεπε να ξαναβάλουν το αντιπυρικό βερνίκι. Ο λόγος της προηγούμενης διοίκησης που δεν το έκανε ήταν ότι δεν είχαν 110 χιλιάδες για να το φτιάξει. Αποδεικνύεται όμως από το Τεχνικό Πρόγραμμα ότι είχαν αυτά τα χρήματα. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει άδεια πυρασφάλειας. Από τη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση υπήρχε το θέμα της μελέτης για το Μουσείο Καπνού. Ο Σύλλογος Καπνεμπόρων έχει κάνει δωρεά τη μελέτη για το Μουσείο Καπνού που θα γίνει στη Δημοτική Καπναποθήκη. Από τότε που έχει τελειώσει και πήγε στην Εφορία Νεοτέρων Μνημείων για να πάρει άδεια ώστε να χρηματοδοτηθεί το έργο, προέκυψε η ανάγκη μηχανολογικών παρεμβάσεων. Η υπηρεσία του Δήμου Καβάλας δεν μπόρεσε να το κάνει κι αναγκαστήκαμε το Μάιο του 2020 να αναθέσουμε σε εξωτερικό συνεργάτη για να γίνει η μηχανολογική μελέτη που έχει τελειώσει. Μέσα σ’ αυτό, λοιπόν, είναι και η εξέταση των πυροσβεστικών διατάξεων και των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στην καπναποθήκη. Θα γίνει ώστε να λειτουργεί με ασφάλεια. Το αφήσαμε για να γίνει συνολικά σε όλη τη Δημοτική Καπναποθήκη.

ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΣΧΗ

Για τη Μεγάλη Λέσχη είπε ότι «είναι ένα κόσμημα για το οποίο αισθάνομαι υπερήφανος όπως θα έπρεπε να αισθάνεται ο καθένας που έχει συμβάλλει σ’ αυτό το έργο. Δηλαδή, ο κ. Σιμιτσής, η κα Τσανάκα και οι αντιδήμαρχοι που υπήρχαν επί διοίκησης των δύο αυτών δημάρχων. Δεν τελείωσε όσο ήταν η κα Τσανάκα, είχα την τύχη να τελειώσει επί των ημερών μου, όπως επί των ημερών μου ως αντιδήμαρχος είχε ξεκινήσει. Για μένα ήταν πολύ μεγάλη χαρά. Μια καινούργια μελέτη που γίνεται προφανώς και παίρνει πάντα τις εγκρίσεις από την πυρασφάλεια. Και την ενεργητική και την παθητική. Αυτά έχουν πάει, οι υπάλληλοι του Δήμου Καβάλας παίρνουν την τελική έγκριση, θεωρώ ότι μέχρι την Τετάρτη θα έχει τελειώσει οπότε οι εκδηλώσεις που θα γίνουν μέσα στη Μεγάλη Λέσχη, θα έχουν και την άδεια της πυρασφάλειας γι’ αυτούς που ανησυχούν.

Να μην ξεχνάνε ότι δεν κάνουν κακό στον Μουριάδη, αλλά στην πόλη κάνουν κακό. Ο Μουριάδης σήμερα είναι, αύριο δεν είναι».

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα τον Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στεφάνου για την εορτή του Αγίου Αποστόλου Παύλου
Επόμενο άρθροΤη σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου στην Κεραμωτή προσπαθεί ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης