Σε συνέχεια των ενεργειών του και βρισκόμενος σε διαρκή επαφή με τους ιθύνοντες τόσο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους αγρότες πως πλέον έχει διευκρινιστεί το ζήτημα με τον αριθμό εργατών γης υπηκόων τρίτων χωρών που μπορούν να προσκαλέσουν και να απασχολήσουν στις καλλιέργειες τους.

Μετά από καίριες παρεμβάσεις του Βουλευτή και επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα και στην Καβάλα, του διευκρινίστηκε πως λόγω και της γενικότερης κατάστασης που έχει προκληθεί από τη πανδημία, οι παραγωγοί μπορούν να προσκαλέσουν και να απασχολήσουν τον απαιτούμενο εύλογο αριθμό εργατών γης που να καλύπτει τις ανάγκες της καλλιέργειας τους, προκειμένου να αποφευχθούν οποιεσδήποτε περαιτέρω αρνητικές συνέπειες.

Με βάση λοιπόν τη σχετική Π.Ν.Π. (ΦΕΚ Α’ 90/1-5-2020), οι ενδιαφερόμενοι αγρότες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και να καταθέσουν τα παρακάτω:
Αίτηση του Αγρότη επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής,
Υπεύθυνη δήλωση επίσης επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής,
Παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου 100 ευρώ ανά προσκαλούμενο εργαζόμενο,
Δήλωση του ΟΣΔΕ και φωτοτυπίες των διαβατηρίων των προσκαλούμενων, πόλη διαμονής και αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Σημειώνεται πως ο εκάστοτε εργοδότης θα πρέπει στην υπεύθυνη δήλωση να δηλώνει πως θα παράσχει κατάλυμα στα χωράφια εργασίας, στο οποίο οι εργάτες θα πρέπει να διαμένουν αποκλειστικά και να μη μετακινούνται για το διάστημα της 14ήμερης καραντίνας.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Στις συναντήσεις μου με τους παραγωγούς τους διεμήνυσα πως είμαστε όλοι μαζί σ’ αυτό και θα βρούμε γρήγορα και αποτελεσματικά λύσεις. Ευχαριστώ τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη και τα επιτελεία τους για την αποτελεσματικότητα τους. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους αρμόδιους υπαλλήλους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη κατανόηση και τη συνεργασία τους για την επίλυση αυτού του πολύ σημαντικού ζητήματος για την αγροτική παραγωγοί της Π.Ε. Καβάλας. Οι ενδιαφερόμενοι αγρότες μπορούν να καλούν στο γραφείο μου (2510-833310, 2510-246049, 6979299433) για περισσότερες πληροφορίες.»

Προηγούμενο άρθροΣτην Καβάλα ο Θ. Ζαγοράκης | Ποιες οι δεσμεύσεις μετά τις συναντήσεις στο Δημαρχείο
Επόμενο άρθροΑντιπροσωπεία του ΝΣ ΑμεΑ Καβάλας “έλεγξε” τις υποδομές στην παραλία της Ν. Ηρακλείτσας