Μια θαλάσσια χελώνα Caretta caretta τραυματισμένη στο κεφάλι, βρέθηκε σε παραλία της Κεραμωτής Καβάλας το πρωί της Δευτέρας 5 Οκτώβρη. Άνθρωποι που βρέθηκαν κοντά της προσπάθησαν να την βάλουν στο νερό αλλά αυτή ξαναέβγαινε στην ακτή.

Ειδοποιήθηκε ο Λιμενικός Σταθμός Κεραμωτής και το Λιμεναρχείο Καβάλας. Το άτυχο ζώο μεταφέρθηκε με υπηρεσιακό όχημα στην Καβάλα αργά το απόγευμα, απ’ όπου το παρέλαβε ο κ. Άρης Χρηστίδης, επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας και το μετέφερε στο ΙΝΑΛΕ.Η χελώνα που έχει μήκος καβουκιού 66 εκατοστά και βάρος γύρω στα 45 κιλά, έφερε ελαφρύ κάταγμα στο κεφάλι από χτύπημα με βαρύ αντικείμενο.

Δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από το προσωπικό του ΙΝΑΛΕ, καθαρίστηκε η πληγή με αντιβιοτικές αλοιφές και η χελώνα τοποθετήθηκε σε δεξαμενή χωρίς νερό, αλλά με πρόνοια ώστε να μην αφυδατωθεί (κάλυψη με βρεγμένο με θαλασσινό νερό πανί κ.ά.). Εκεί θα παραμείνει μέχρι να κλείσει η πληγή και να αναρρώσει.

Ο κτηνίατρος Συμεωνίδης Στάθης κλήθηκε να της χορηγήσει προληπτικά αντιβίωση, ενώ έγινε επαφή με τον ΑΡΧΕΛΩΝ για την καταγραφή του περιστατικού και για περεταίρω οδηγίες. Η πρόγνωση για την κατάστασή της δείχνει καλή, δεν κινδυνεύει και ευελπιστούμε να αναρρώσει γρήγορα.

Αν όλα πάνε καλά, σε λιγότερο από ένα μήνα θα είναι σε θέση να μεταφερθεί σε μεγαλύτερη δεξαμενή με θαλασσινό νερό και αργότερα να απελευθερωθεί σε παραλία της περιοχής. Ευχαριστούμε το Λιμεναρχείο Καβάλας και όλους όσους ενημέρωσαν και βοήθησαν στην μεταφορά της καθώς και τον κτηνίατρο που προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει αφιλοκερδώς

Φώτο αρχείου

Προηγούμενο άρθροΡυζόγαλο χωρίς ζάχαρη σε 15’λεπτά
Επόμενο άρθροΣτις 15 Οκτωβρίου ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και στην Καβάλα