Phycomorph-Workshop-Train-604x547

Στον αιώνα του περιβάλλοντος, στην εποχή των φυκών-διεθνώς καταξιωμένοι επιστήμονες συζητούν με νέους επιστήμονες, συμβούλους επιχειρήσεων & υδατοκαλλιεργητές για τις δυνατότητες ανάπτυξης καινοτόμων μεθόδων υδατοκαλλιέργειας για την παραγωγή νέων προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον, με παράλληλη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Πρόκειται να διοργανωθεί στο ΙΝΑΛΕ, από 15 μέχρι 19 Φεβρουαρίου 2016, διεθνές «Εργαστήριο και Σχολείο Πρακτικής Άσκησης» με θέμα την καλλιέργεια των μακροφυκών (Workshop & Training School on seaweed cultivation). Η εκδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Δράσης COST «PHYCOMORPH» (http://www.phycomorph.org/), με υπεύθυνους τον Δρ. Σωτήρη Ορφανίδη, Ερευνητή ΙΝΑΛΕ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και τον Δρ. Χρήστο Κατσαρό, Καθηγητή του Τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ.

Αντικείμενα της εκδήλωσης αποτελούν η έρευνα και οι εφαρμογές στον τομέα της «Καλλιέργειας Μακροφυκών». Ιδιαίτερο αντικείμενο αποτελεί η συμβολή στην «Ανάπτυξη νέων τεχνολογικών εργαλείων» βασισμένων στις αρχές της Αναπτυξιακής Βιολογίας τους και η μεταφορά των υπαρχόντων στην υδατοκαλλιέργεια ειδών με εμπορική αξία, με έμφαση στην «Ολοκληρωμένη Πολυτροφική Υδατοκαλλιέργεια» (Integrated Multitrophic Aquaculture, IMTA).

Στο Εργαστήριο και στο Σχολείο Πρακτικής Άσκησης πρόκειται να διδάξουν διεθνώς καταξιωμένοι Ερευνητές και Καθηγητές Πανεπιστημίων, ενώ πρόκειται να παρακολουθήσουν νεαροί Ερευνητές από ολόκληρη την Ευρώπη και βέβαια από την Ελλάδα. Στην εκδήλωση θα προσκληθούν να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι Ελληνικών Εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Υδατοκαλλιέργειας και επιθυμούν την επέκταση των δραστηριοτήτων τους στα μακροφύκη. Συνολικά αναμένεται να συμμετάσχουν στην εκδήλωση περίπου 40 άτομα. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Με εκτίμηση,

Σωτήρης Ορφανίδης
Τακτικός Ερευνητής ΙΝΑΛΕ (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ)

Προηγούμενο άρθροΟ Γ.Ρωμανίας στη Καβάλα σε εκδήλωση της Λαικής Ενότητας
Επόμενο άρθροΠροκήρυξη ενδιαφέροντος απο τον Δήμο Νέστου για την γεωθερμία