Δεν υπήρξε καμία διαρροή λυμάτων στην Άσπρη Άμμο αλλά ούτε και έσκασε ο Βιολογικός καθαρισμός της Άσπρης Άμμου όπως γράφηκε σε συγκεκριμένη εφημερίδα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολο Χρόνη δεν υπήρξε πρόβλημα με τον Βιολογικό Σταθμό παρά ένα πρόβλημα με το αντλιοστάσιο που αποκαταστάθηκε άμεσα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «αυτό που γράφτηκε είναι αναληθές. Ο βιολογικός της Καβάλας λειτουργούσε, λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Ήδη έχουν γίνει πολλές αλλαγές στο βιολογικό και γι’ αυτό δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης έχουμε καταθέσει πρόταση 1,5 εκ. ευρώ για να γίνει αναβάθμιση σε κάποιον εξοπλισμό ηλεκτρομηχανολογικό. Τα αντλιοστάσια λυμάτων είναι παλιά σε όλη την πόλη και τους οικισμούς. Επειδή εμείς φταίμε γι’ αυτό, ρίχνουμε μέσα συνεχώς πράγματα που δεν πρέπει στο σύστημα του βιολογικού, δηλαδή μωρομάντιλα, γάντια, μάσκες και γενικά είδη ατομικής υγιεινής, κάτι που απαγορεύεται για τη λειτουργία του βιολογικού, υπήρχε θέμα με μία αντλία στο αντλιοστάσιο στην Άσπρη Άμμο, πήγαν τα παιδιά και έβαλαν τη δεύτερη εφεδρική αντλία σε λειτουργίας και αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα. Έγινε ό,τι προβλέπεται.

Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει με κάποιους που θεωρούν ότι είναι δημοσιογράφοι και διασπείρουν τέτοιες ψευδείς ειδήσεις οι οποίες τρομοκρατούν τον κόσμο. Δεν μπορείς να λες απροκάλυπτα ότι έχει «σκάσει» ο βιολογικός της Άσπρης Άμμου. Ούτε εμείς είμαστε δικομανείς κι έχουμε μανία με τα δικαστήρια. Αλλά σε αναγκάζουν αυτές οι καταστάσεις να προβείς σε ενέργειες που δεν θα ήθελες κανονικά. Τέλος πάντως, όλα λειτουργούν κανονικά και κάνουμε προσπάθειες να αντικατασταθούν όλα αυτά».

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Πρόσθεσε ότι «έχουμε καταθέσει πρόταση 6,5 εκ. ευρώ για να μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε όλα τα αντλιοστάσια ύδρευσης και αποχέτευσης. Οι αντλίες στην πόλη της Καβάλας είναι από την εποχή Αθανασιάδη, είναι πλέον των 30 ετών, ενώ κανονικά ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός θα έπρεπε να είναι το πολύ 20-25 χρόνια και μετά να αντικαθίσταται. Το κεντρικό αντλιοστάσιο ύδρευσης της πόλης που βρίσκεται στα Αμισιανά είναι πλέον των 50 ετών και προχωράμε κι εκεί σε αντικατάσταση. Εδώ και 3 μήνες στο κεντρικό αντλιοστάσιο λυμάτων της πόλης, το Α5 που βρίσκεται στο Περιγιάλι, έχει συνεργείο που δουλεύει κάθε μέρα για την πλήρη αναδόμηση. Θα γίνουν οικοδομικές εργασίες, θα αλλαχθεί όλος ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός και οι πίνακες θα ανέβουν στην επιφάνεια του εδάφους καθώς έχει πλημμυρίσει ήδη 3 φορές το αντλιοστάσιο και καταστράφηκε μεγάλο μέρος του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Θα μπουν και νέες αντλίες και περιμένουμε στις 21 ή 22 του μήνα να έρθουν και θα είναι λιγότερο ενεργοβόρες, αφού θα εξοικονομήσουν 25-30% ενέργεια και θα είναι νέου τύπου με κοπτήρες που θα μπορούν να παλέψουν το πρόβλημα με τα φερτά υλικά που ρίχνουν οι συμπολίτες μας. Θα πρέπει να λειτουργήσει και η ατομική ευθύνη και να αντιληφθούμε όλοι μας ότι αυτό που πετάμε θα το βρούμε μπροστά μας και συν τοις άλλοις θα επιβαρύνει τη δική μας τσέπη, αφού ανεβαίνει το κόστος της ΔΕΥΑΚ».

Προηγούμενο άρθροΝέα πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου της Καβάλας εξελέγη η Σταυρούλα Γκουλούση
Επόμενο άρθροΞεκίνησε η τελική φάση της τελευταίας προκήρυξης για την επένδυση στο πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα