Αποχώρησε από την συνεδρίαση του ΔΗΠΕΘΕ το μέλος του ΔΣ κ. Κορίνα Χιώτη Πρασσά σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Όπως ανέφερε αρχικά “Μας κάλεσαν μετά από τρεις μήνες που είχαμε να κάνουμε ΔΣ. στο ΔΗΠΕΘΕ προκειμένου να μας ενημερώσουν και να ψηφίσουμε κάποια θέματα. Χορήγησαν προσκλήσεις σε μαθητές και φοιτητές οι οποίοι είχαν πετύχει σε κάποιο διαγωνισμό φυσικής και πέρασαν και στο Πανεπιστήμιο στη φυσική.

Δώσαμε και δωρεάν προσκλήσεις στο Κέντρο Πρόνοιας και πλήρωσαν και πρόστιμο τροχαίας παράβασης που είχε συμβεί το 2018 στον Πειραιά σε υπηρεσιακό μας αυτοκίνητο χωρίς να βάλουν μέσα την κλίση και για ποιο λόγο έγινε αυτό. Δεν ήμουν Πρόεδρος και δεν ξέρω γιατί κόπηκε κλήση στον Πειραιά.

Επίσης έγινε λόγος για μετάβαση του καλλιτεχνικού διευθυντή στην Θεσσαλονίκη χωρίς εισήγηση οπότε δεν ξέρουμε τι έκανε. Εγκρίναμε και την καλοκαιρινή συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος πλειοψηφικά βέβαια, μια είχαν 4 παρόν και του δικού μου. Ψήφισα παρούσα γιατί την σκηνοθεσία την αναλαμβάνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Γκόνης, την μουσική σύνθεση ο γιός του και θεωρώ ότι θα μπορούσε ο κ.  Γκόνης  να αναδείξει κάποιο ταλέντο από την Καβάλα μια και είναι σύμπραξη αυτό το έργο και θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε τους καβαλιώτες καλλιτέχνες. Είναι 3750 ευρώ η αμοιβή ενώ για τη μουσική σύνθεση δεν είναι σωστό να βάλει κανείς το παιδί του».

ΜΟΥΣΙΚΟΙ

Και πρόσθεσε πως «Έχουμε μουσικούς στο ΔΩΚ καβαλιώτες αλλά ταλέντα έτσι και αλλιώς βγάζει η Καβάλα οπότε θα μπορούσαν να αναλάβουν και να αναδειχθούν. Βέβαια μας έφεραν και εισήγηση τροποποίησης προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2020.  

Δεν ήξερα γιατί και έμαθα ότι το ΔΗΠΕΘΕ γίνεται φορέας διαχείρισης του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ. Μας έδωσαν μάλιστα και έναν προϋπολογισμό της τάξεως των 85 χιλιάδων ευρώ, όπως και πέρσι που έδωσε ο Δήμος Καβάλας στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Χωρίς πρόγραμμα. Χωρίς εισήγηση για το τι θα αναλάβει το ΔΗΠΕΘΕ. Τίποτε δεν μας είπαν, παρά μόνο ότι θα ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό και μετά θα πάρουμε λεπτομέρειες και μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεν ήθελα να διαπληκτιστώ με κανέναν λοιπόν και επειδή άκουσα πάρα πολλά εις βάρος μου, ειδικά από τον καλλιτεχνικό διευθυντή ούτε λίγο ούτε πολύ μου είπε ότι δεν πρέπει να βγαίνω ραδιοφωνικά στον αέρα, διότι όταν βγαίνω γελούν οι πάν τες…….

Μας είπε ότι ο καλύτερος καλλιτεχνικός διευθυντής, ότι από τότε που του μείωσα τον μισθό γιατί τον έβαλα στο ενιαίο μισθολόγιο δεν μπορεί να ζήσει με άλλο τρόπο γι αυτό και αναλαμβάνει σκηνοθεσίες και δουλειές για να έχει έναν αξιοπρεπή μισθό.

Σταμάτησα μάλιστα να του πληρώνω το ενοίκιο και εξάλλου το ενιαίο μισθολόγιο αυτό τον μισθό ορίζει αφού ο κ. Γκόνης δεν έχει ούτε πτυχίο ΑΕΙ ούτε ΤΕΙ, ούτε πτυχίο αγγλικών, πληροφορικής. Αυτά χρειάζονται στο δημόσιο” .

Προηγούμενο άρθροΤέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Έως το τέλος της εβδομάδας η ρύθμιση – Τι θα προβλέπει
Επόμενο άρθροΗ Ελλάς σε έναν «κύκλο φωτιάς» Μέρος Β’ : Το «άγνωστο» Μαυροβούνιο | Γράφει ο Γιώργος Τσακίρης