Διαρκείς ελέγχους πραγματοποιεί η Διεύθυνση Υγείας σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι κάνουν ελέγχους στα τρόφιμα στις επιχειρήσεις εστίασης.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «κάθε χρόνο γίνονται αυτοί οι έλεγχοι. Τα προηγούμενα χρόνια έγινε μια παύση καθώς δεν υπήρχε κίνηση στην αγορά λόγω του covid, αλλά γενικά το καλοκαίρι έχουμε πάρα πολλή δουλειά. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί διότι και τα τρόφιμα κινδυνεύουν το καλοκαίρι. Εκεί επικεντρώνουμε τους ελέγχους μας, στα θέματα υγιεινής και του χειρισμού των τροφίμων. Ειδικά με τις ψηλές θερμοκρασίες δημιουργείται ιδιαίτερος κίνδυνος. Έχουμε μαζί και τον covid αυτό το καλοκαίρι και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε με το λίγο προσωπικό που έχουμε. Αυτήν τη στιγμή είμαστε όλοι έξω.

Είναι καλοκαίρι, έχουμε πάρα πολύ κόσμο και ο πληθυσμός του νομού ειδικά στα παραθαλάσσια τμήματα έχει υπερδιπλασιαστεί λόγω του τουρισμού. Έχουμε αυξημένο όγκο σε σχέση με άλλη περίοδο και ειδικά αυτό το καλοκαίρι που έχουμε αρκετό τουρισμό.

Πρέπει να προσέχουμε όλοι μας, ειδικά οι επαγγελματίες. Αυτό θέλουμε να δούμε, ότι εφαρμόζουν τους κανόνες HCP για να μην έχουμε παρατράγουδα.

Μέχρι στιγμής δεν βρήκαμε κάτι σοβαρό, αλλά ήδη ξεκινάμε να έχουμε κρούσματα σαλμονέλας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος. Το σημαντικό είναι να γίνει σωστός χειρισμός κατά την παρασκευή, σωστό μαγείρεμα και σωστή συντήρηση για να προλάβουμε τα χειρότερα.

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

Για τη ζώνη απαγόρευσης κολύμβησης από το Καρνάγιο μέχρι το κέντρο «Μιχάλης», είπε ότι «είναι μια απόφαση που βγαίνει κάθε χρόνο. Είναι η πάγια απόφαση που βγάζουμε. Προσδιορίζουμε τα σημεία που το κολύμπι είναι κατάλληλο, αλλά υπάρχουν και περιοχές που συνιστούμε την αποφυγή, όπως κοντά σε ρέματα, σε αγωγούς των αντλιοστασίων του βιολογικού ή αγωγούς όμβριων. Ειδικά όταν έχουν ροή πρέπει να είμαστε μακριά από αυτήν. Και απαγορεύουμε την κολύμβηση σε σημεία όπως λιμάνια, εγκαταστάσεις συντηρήσεων πλοίων.

Στο κέντρο Μιχάλης καταλήγει ρέμα που πολλές φορές μας έχει δώσει μικροοργανισμούς γι’ αυτό μέχρι εκεί κάθε χρόνο δεν επιτρέπουμε το κολύμπι».

Τέλος τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί αφού δεν γίνεται να ελεγχθούν οι παραλίες σπιθαμή προς σπιθαμή».

Προηγούμενο άρθροΑυξήθηκαν οι νοσηλείες ασθενών με covid στο Νοσοκομείο Καβάλας σύμφωνα με τον Κ. Κλειτσιώτη
Επόμενο άρθροΗ Δημοτική Ενότητα Φιλίππων αναμένεται να υδροδοτηθεί από τις πηγές Βοϊράνης