padopolio101-604x304

Ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι στις αποθήκες του δήμου Καβάλας, στο στρατόπεδο Κωτσάλου, η τριήμερη διανομή τροφίμων και απορρυπαντικών. Υλοποιήθηκε από το δήμο Καβάλας και αφορά στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ, γνωστό και ως πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας. Αρκετή ήταν η ταλαιπωρία για την υλοποίηση του προγράμματος και στο δήμο Καβάλας αφού η προηγούμενη διανομή πραγματοποιήθηκε ένα χρόνο πριν.

Τα προβλήματα ήταν γραφειοκρατικά και αφορούσαν στα είδη που μοιράζονται. Υπήρξαν ενστάσεις εκ μέρους των εταιρειών, με αποτέλεσμα η διαδικασία να μπλοκάρει, ενώ μεσολάβησε ένα «παγωμένο» για το πρόγραμμα διάστημα, από τον Μάρτιο του 2017 έως και πρόσφατα. Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού οριστικοποιήθηκε τον φετινό Σεπτέμβριο κι έκτοτε οι διαδικασίες κινήθηκαν γρήγορα.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος έλαβαν λίγα τρόφιμα και λίγα απορρυπαντικά, έτσι σημειώθηκαν γκρίνιες και διαμαρτυρίες. Το πρόγραμμα ωστόσο θα επανέλθει με δύο ακόμη διανομές που θα πραγματοποιηθούν η πρώτη το Νοέμβριο και η δεύτερη τον Δεκέμβριο, προκειμένου να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος. Οι δικαιούχοι του δήμου Καβάλας είναι πολλοί περισσότεροι από τους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου. Υπολογίζονται σε 1.200 άτομα. Τα χίλια άτομα που επί τριήμερο επισκέφθηκαν το στρατόπεδο Κωτσάλου αφορούν στην πόλη της Καβάλας, ενώ τα υπόλοιπα διακόσια άτομα εξυπηρετούνται στις Κρηνίδες και αφορούν στη δημοτική ενότητα Φιλίππων.

Καθένας από τους δικαιούχους αποχωρούσε έχοντας λάβει δύο σακούλες. Στην πρώτη υπήρχαν λίγα τρόφιμα όπως ρύζι, φασόλια, γάλα, κλπ. και στην δεύτερη σακούλα υπήρχαν απορρυπαντικά. Η κατανομή των δικαιούχων ανά ημέρα ήταν ισάριθμη, έτσι περίπου τριακόσιοι άνθρωποι εξυπηρετήθηκαν ημερησίως από τις αποθήκες του δήμου. Στη διανομή εργάστηκαν δημοτικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι του Κέντρου Κοινότητας του δήμου Καβάλας, ενώ προσφέρθηκε βοήθεια και από εθελοντές.

Το πρόγραμμα ΤΕΒΑ είναι φιλόδοξο αλλά σε διάφορα σημεία της χώρας έχει καθυστερήσει πάρα πολύ για τον ίδιο ακριβώς λόγο που καθυστέρησε και στο δήμο Καβάλας.

Προηγούμενο άρθροΟ κύβος ερίφθει. Ο Χ. Μέτιος υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ με το χρίσμα της ΝΔ
Επόμενο άρθροΟυσιαστική έναρξη της νέας προσπάθειας από την Κ.Α.Π.