Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας έστειλε την κάτωθι επιστολή στους αρμόδιους Υπουργούς διαμαρτυρόμενους για τα νέα μέτρα λειτουργίας του λιανεμπορίου, λόγω της έξαρσης της πανδημίας:

Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού επιτείνουν την αγωνία των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου, καθώς εκφράζουν φόβους για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους σε έναν πολύ δύσκολο, όπως αποδεικνύεται, χειμώνα.
Τα νέα μέτρα έρχονται να αυξήσουν τους «πονοκεφάλους» για τη «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας, ήτοι τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, που δεν έχει δώσει και λίγες μάχες από την έναρξη της πανδημίας…
Η αγωνία για το τι επιφυλάσσουν οι επόμενοι μήνες για το λιανεμπόριο είναι διάχυτη, τώρα μάλιστα που ο εμπορικός κόσμος καλείται να διαχειριστεί τα φαινόμενα των ισχυρών πληθωριστικών πιέσεων και της ραγδαίας αύξησης του ενεργειακού κόστους.

Από την αρχή της πανδημίας έχουμε αποδείξει ως εμπορικά καταστήματα, το ποσό σοβαρά τηρούμε όλα τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα.
Όλο αυτό το διάστημα υπομείναμε lockdown με μηδενικούς τζίρους, μεθόδους τύπου click away και click inside, με την προσδοκία της επιστροφής στην κανονικότητα που συνεχώς αναβάλλεται.
Βάλαμε πάνω απ’ όλα τη δημόσια υγεία, την προστασία καταναλωτών, εργαζομένων αλλά και των οικογενειών μας.
Κανείς ποτέ δεν αμφισβήτησε το ασφαλές περιβάλλον των εμπορικών καταστημάτων και ειδικά των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων και των μικρομεσαίων, όπου ο συνωστισμός και οι ουρές είναι σπάνιο φαινόμενο πλέον. Άλλωστε όλοι οι ειδικοί, μας χαρακτηρίζουν ως τον κλάδο που συνέβαλε το λιγότερο στη διάδοσή της πανδημίας.

Από το Σάββατο ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι καλούμαστε να γίνουμε ελεγκτές rapid test και πιστοποιητικών, μέτρο το οποίο θα αποτελέσει παράγοντα που θα μειώσει την αγοραστική κίνηση σε μια περίοδο που σταδιακά επανέρχεται η αισιοδοξία στην αγορά.
Από την άλλη, χωρίς κανέναν έλεγχο και περιορισμό, θα γίνεται η προσέλευση όλων, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων στα σουπερμάρκετ και ευθέως τίθεται ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού για ακόμη μια φορά σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων. Είναι φανερό πως τα μέτρα μεθοδεύτηκαν για να στέλνουν τους καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ. Για άλλη μια φορά εφαρμόζονται «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Δεν ερωτηθήκαμε, δε κληθήκαμε ποτέ σε καμία σύσκεψη αποφάσεων των “ειδικών”. Πάντα αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.
Το να μη μπορεί να μπει κάποιος σε ένα κατάστημα να πάρει ένα προϊόν θα τον πείσει να εμβολιαστεί ;;;;
Αυτά δεν είναι μέτρα, είναι το λιγότερο αστειότητες και καλό είναι τις επόμενες ώρες που θα βγει η Κοινή Υπουργική Απόφαση το λιανεμπόριο να εξαιρεθεί……….

Αν θέλουν να κλείσουμε οι μικροί ας μας το πουν ευθέως, έτσι θα διευκολύνουν περισσότερο και τους μεγάλους της αγοράς, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας είδαν τα κέρδη τους να μεγιστοποιούνται υπέρμετρα και κυρίως μέσω των ηλεκτρονικών αγορών και προφανώς δε θα ήθελαν όλο αυτό να το χάσουν.
Αυτά τα πισωγυρίσματα και μάλιστα ενόψει εορταστικής περιόδου θα αποβούν μοιραία για τη βιωσιμότητα εκατοντάδων επιχειρήσεων.

Προηγούμενο άρθροΟμιλία του Δημάρχου Παγγαίου στην ημερίδα για τα Χρηματοδοτικά Προγράμματα της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 και τις ευκαιρίες για τους ΟΤΑ α βαθμού
Επόμενο άρθροΗ Π.Ε. Καβάλας προέβη στην εμβολιαστική κάλυψη 280 ανεμβολίαστων παιδιών της δομής προσφύγων και μεταναστών έναντι της μηνιγγίτιδας