ΟΔΟΣ ΣΑΠΠΑΙΩΝ – Διαμαρτυρία κατοίκων


Από τότε που έπεσε η γέφυρα του παλιού Νοσοκομείου, η οδός Σαππαίων έχει γίνει η κεντρική αρτηρία από την Ανατολική πλευρά προς το κέντρο της πόλης.

Η ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση έχει οδηγήσει αφενός σε καταπόνηση του δρόμου, (για την επικινδυνότητα της οποίας ουκ ολίγες ολίγες φορές διαμαρτυρηθήκαμε), αφετέρου σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση λόγω της στενότητας των πεζοδρομίων.

Το κάτω μισό του δρόμου ευτυχώς είχε ασφαλτοστρωθεί πριν την πτώση της γέφυρας, το υπόλοιπο όμως έμεινε όπως ήταν, δεχόμενο συνεχώς καθιζήσεις και πρόχειρα μπαλώματα.

Ένα ακόμη μεγάλο κι επικίνδυνο θέμα είναι οι ταχύτητες που αναπτύσσουν τα οχήματα, ιδιαίτερα στο ευθύγραμμο τμήμα, (στροφή μετά τον Σοπιλίδη μέχρι το πάρκο του Τιμίου Σταυρού) το οποίο εμφανίζει και τα περισσότερα προβλήματα. Την περασμένη μόλις εβδομάδα συνέβη ένα σοβαρό ατύχημα με μοτοσυκλέτα, που λίγο έλειψε να γίνει δυστύχημα. Μερικές εβδομάδες πριν, ένας άλλος μοτοσυκλετιστής έχασε τη ζωή του λίγα μέτρα χαμηλότερα. Ίσως ήρθε η ώρα να τοποθετηθούν επιτέλους ειδικά τεχνητά σαμάρια που υπάρχουν σε πολλές πόλεις, αποτρέποντας την ανάπτυξη ταχύτητας!

Καθημερινά περπατούν στα υποτυπώδη πεζοδρόμια, παιδιά που πηγαίνουν στα σχολεία της περιοχής. Επίσης, η κίνηση καροτσιού είναι αδύνατη στα πεζοδρόμια, αφού οι κολώνες φωτισμού είναι μπηγμένες μέσα στη μέση. Αποτέλεσμα: τα καρότσια είναι αναγκασμένα να κατέβουν από το πεζοδρόμιο στην άσφαλτο και ξανά πάνω! Πριν λίγες ημέρες γίναμε μάρτυρες ενός ακόμη παρολίγον ατυχήματος, αυτή τη φορά με μια Σύρια μητέρα (από την κοντινή δομή), να προσπαθεί να συγκρατήσει το καρότσι με το μικρό της, το οποίο ανατράπηκε την ώρα που δεκάδες αυτοκίνητα περνούσαν δίπλα της! Ευτυχώς ο οδηγός αντέδρασε αστραπιαία και σταμάτησε λίγα εκατοστά πριν!

Τα περιστατικά είναι καθημερινά και σοβαρά. Είναι καιρός οι υπεύθυνοι να δουν το θέμα σοβαρά.

Τώρα, πριν θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.


Οι κάτοικοι της οδού Σαππαίων

Προηγούμενο άρθρο2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης: Υπέροχη αισθητική αναβάθμιση της πρόσοψης του σχολείου με δρυς και θάλασσα!
Επόμενο άρθροΕπίσημο: Ανοίγουν δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί την 1η Ιουνίου