Κηδεία-2-778x580

Μία δυναμική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής οι απολυμένοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων με θέμα «Η Κηδεία της Καβάλας».

Πριν την διαμαρτυρία προηγήθηκε μία σύσκεψη των απολυμένων στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου παρουσία μεγάλου αριθμού εργαζομένων του Σωματείου Καβάλα Oil. Εν συνεχεία οι συγκεντρωθέντες σχημάτισαν μία πομπή 500 τουλάχιστον ατόμων που ξεκίνησε από το Διοικητήριο στην κεφαλή της οποίας ήταν μία ομάδα που μετέφερε ένα φέρετρο σκεπασμένο με την εικόνα της Καβάλας και φωτογραφεία του μεγαλομετόχου της βιομηχανίας Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Η πομπή κινήθηκε στο κέντρο της πόλης παρουσία της Αστυνομίας χωρίς να προκληθεί το παραμικρό επεισόδιο. Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν αυτή την συμβολική διαμαρτυρία φωνάζοντας το σύνθημα «ΒΦΛ κλεισμένη, Καβάλα πεθαμένη» δεδομένου ότι εδώ και 3 μήνες τουλάχιστον η βιομηχανία υπολειτουργεί.
Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στη ΒΦΛ κ. Βογιατζίδης δήλωσε πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους έως ότου επιστρέψουν στις εργασίες τους.

Προηγούμενο άρθροΑπολογισμός του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Γεώργιου Παυλίδη για την περίοδο 01-09-2014 έως 31-08-2016
Επόμενο άρθροΠήρε χρήματα για λάδι και εξαφανίστηκε